Obavijesti

News

Komentari 31

Šuker: Ovo je najvažniji zakon, a ministar Ostojić nije u Saboru

Šuker: Ovo je najvažniji zakon, a ministar Ostojić nije u Saboru
1

Milanović je kazao da je Ostojićev nedolazak, kao da premijer ne dođe na raspravu o proračunu. Zamjenik ministra svog je šefa ispričao time da je morao ići na Vladu

VIDEO

Treba li ministar zdravlja Rajko Ostojić nazočiti saborskoj raspravi o Zakonu o obaveznom zdravstvenom osiguranju ili ne bila je jedna od glavnih tema jutrošnje saborske rasprave.

- Mi u klubu HDZ-a smatramo da se danas u Hrvatskom saboru raspravlja o najvažnijem zakonu koji regulira područje zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj i smatramo da u ovom trenutku nema važnije stvari za ministra zdravstva nego da bude prisutan u Saboru - rekao je u ime kluba HDZ-a Ivan Šuker i dodao da je ministar Rajko Ostojić svojim nedolaskom, a umjesto njega zakon je branio njegov zamjenik, ponizio Sabor te je apelirao na predsjednika Sabora Josipa Leku da ga pozove u Sabor.

- Nadam se da je ministar zdravlja čuo vaš zahtjev, pa ako bude smatrao da je dobro da intervenira on će doći ovdje - odgovorio mu je Leko.

Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik Ostojićev nedolazak objasnio je time da je ministar išao na sjednicu Vlade te da ne može biti na dva mjesta u isto vrijeme. Iako se zakonom regulira liječenje hrvatskih državljana u drugim članicama EU o trošku HZZO-a, saborska rasprava vrtila se uglavnom o HDZ-ovcima spornoj sanaciji bolnica, Ostojićevom nedolasku te lošem zdravstvenom sustavu koji se sve više brine o bogatima a sve manje o siromašnima. Bivši ministar zdravstva Darko Milinović ponovio je kako je nedavna odluka o sanaciji bolnica bacanje novca u rupu bez dna, a sadašnjem je ministru spočitnuo da ne ispunjava obećanja koja je davao prije. Također Ostojiću zamjera nedolazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je kao da premijer Milanović ne dođe na raspravu o proračunu - rekao je Milinović.

HDSSB-ov Zoran Vinković usporedio je hrvatski sustav zdravstva s američkim, jer u njemu "onaj koji je bogat ima pravo na zdravstvenu zaštitu dok siromašni, a među njima je i 400.000 nezaposlenih, mogu se samo moliti bogu".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a