Obavijesti

News

Komentari 71

Mrsić je u praznoj sabornici pozvao na raspuštanje Sabora

Mrsić je u praznoj sabornici pozvao na raspuštanje Sabora
1

Možemo razgovarati, međutim HDZ-u nitko neće postavljati ultimatume. To smo rekli i kod toga stojimo - komentirao je u Saboru Ivan Šuker (HDZ)...

VIDEO

SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić iskoristio je u srijedu poslijepodnevni nastavak rasprave u gotovo praznoj sabornici da ponovno pozove vladajuće da raspuste Hrvatski sabor i da se raspišu prijevremeni izbori.

 "Ovdje nas nema ni desetina. Očito da ovaj Sabor treba raspustiti i idemo na izbore", rekao je Mrsić tijekom nastavka rasprave o radu četiriju obaveznih mirovinskih fondova u prošloj godini.

 Mrsić je ocijenio bespredmetnim da Sabor raspravlja o izvješćima mirovinskih fondova kao da se niša ne događa s Vladom.

 "Građanima trebamo vratiti mandate i neka odluče tko će ponovno sjediti u ovom Saboru jer je ovo 'razvlačenje rasprave radi rasprave'.  Zemlja pati zbog naše situacije. Očito smo taoci jedne politike i jednih ljudi. Mislim da je red da se dogovorimo i odemo", katao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Na njegovo izlaganje oštro su reagirali Margareta Mađerić i Ivan Šuker iz HDZ-ova kluba, ali i BUZ-ov Milivoj Špika.

 Za patnju cijele zemlje Mađerić je odgovornom smatra "četverogodišnju katastrofalnu politiku vlade Zorana Milanovića i  ministarstva, na čijem je čelu bio upravo Mirando Mrsić".

 "To je zato što ste više od 100.000 mladih ljudi s obiteljima iselili iz Hrvatske zato što im niste osigurali osnovno ljudsko pravo - na posao. Ovo što danas imamo u Hrvatskoj to je i zahvaljujući vama - gospodine Mrsiću i vašem ministarstvu", istaknula je Mađerić.

Milivoj Špika (Klub zastupnika Milan Bandić 365) upitao je SDP-ovog Mrsića  zašto se javlja za raspravu, koju smatra besmislenom, na što je dobio odgovor kako bi bilo najbolje da Špika, zajedno s ostalima, preda mandat na raspolaganje.   

"Niste dobili puno preferencijalnih glasova i vrijeme je da odete iz ove sabornice", odgovorio je Mrsić Špiki.

Šuker za praznu sabornicu prozvao oporbu

HDZ-ov Ivan Šuker za "praznu sabornicu" prozvao je oporbu, kojoj su "puna usta priče o transparentnosti", a kada na dnevni red dođu izvješća o radu mirovinskih fondova, tada "od sto glasa, glasa čuti nije".

Oporbu je prozvao za ignoriranje rasprave o  potencijalima hrvatskog gospodarstva i mogućnostima ulaganja mirovinskih fondova.

 "Danas je bila idealna prilika da porazgovaramo o stvarnim potencijalima hrvatskog gospodarstva. Mirovinski fondovi raspolažu milijardama kuna koje bi mogla iskoristiti neka poduzeća koja su spremna prihvatiti uvjete onih koji upravljaju sredstvima oko milijun i 700 tisuća hrvatskih građana", istaknuo je Šuker. 

Ovako se ne ponašaju političari koji su odgovorni prema građanima, zaključio je aludirajući na mali broj oporbenih zastupnika u sabornici.

Šuker poručio Mostu: HDZ-u nitko neće davati ultimatume

Most veže svoju sudbinu uz opstanak cijele Vlade. Rušenje gospodina Oreškovića je rušenje i cijele Vlade. Kako je rekao gospodin Petrov, mi u nikakvom preslagivanju ne mislimo sudjelovati. Imamo različite opcije u ovom trenutku o kojima još razmišljamo. Jasno smo rekli da mi ovu Vladu podržavamo. Mi nemamo problem s HDZ- om već s političkim teretom koji neupitno nosi Tomislav Karamarko.  Njegovim odlaskom iz ove Vlade mislimo da ona može biti jedna od uspješnijih Vlada u povijesti Hrvatske.  Nikako ne bi htjeli da dođe do raskola u HDZ- u, ali se nadamo na promjeni stava - rekao je Miroslav Šimić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta. 
 
Na pitanje što misli kako će njihovi birači reagirati na čitavu situaciju, Šimić kaže da nisu opterećeni izbornim rezultatom.
 
- Nama je važan stav građana, ali nismo opterećeni izbornim rezultatom. Da jesmo onda bi nastojali ostati što duže u parlamentu i imati šest ministara. Naše ponašanje jasno pokazuje da nam to nije prioritet već čist obraz- rekao je. 

Ukoliko HDZ opozove opoziv Oreškovića, Most će i dalje glasati za opoziv Tomislava Karamarka.

- Mislimo da gospodin Tomislav Karamarko mora otići iz Vlade, a ova Vlada treba nastaviti raditi svoj posao - kaže.

Na pitanje hoće li Most pristati na povlačenje Bože Petrova ukoliko HDZ povuće Tomislava Karamarka, Šimić kaže kako Petrov sam odlučuje o svojoj sudbini, ali on ne vidi razloga za to.

- On je spreman otići iako ne vidi nikakav krimen na sebi, ako to znači stabilizaciju ove Vlade. Iako ja ne vidim za što je to gospod Petrov kriv- rekao je dodajući da o raspuštanju Sabora još nisu donijeli odluku, ali o tome razmišljaju.

Oglasio se i Ivan Šuker:

- HDZ neće pristati na ultimatume. Možemo razgovarati, međutim HDZ-u nitko neće postavljati ultimatume. To smo rekli i kod toga stojimo - komentirao je u Saboru Ivan Šuker (HDZ).

Beljak: Neka Orešković spakira kofere i ode u Kanadu

Krešo Beljak (HSS) smatra da Most mijenja mišljenja i iz sjene povlači poteze.

- Meni se osobno čini da neke sile izvana pokušavaju mijenjati demokratsku volju unutar pojedinih stranaka. Mislim da će birači na izborima, kad dođe do njih, ocijeniti rad i ponašanje određenih pojedinaca, struktura, stranaka, pokreta, tajnih društava. Vidi se da neki igrači iz sjene povlače poteze, to je očito od prvog dana i nadam se da će to završiti - rekao je dodavši kako nije HSS taj koji od danas do sutra mijenja mišljenja već pritom misli na Most.
 
Rekao je kako premijer Orešković treba otići, a HSS neće sudjelovati u preslagivanju. Novi izbori najbolja su opcija.

- Gospodin Orešković treba spakirati kofere i otići u Kanadu.  Što se tiče preslagivanja, to treba po volji i želji birača, a to su uvijek izbori. Nadam se da će se iscrpiti sve mogućnosti da Hrvatska ne ide na izbore, ali mi je u ovom trenutku u to teško povjerovati. Novi izbori su mi jedino optimalno rješenje- rekao je dodavši kako je za raspuštanje Sabora.

'Nefunkcionirajuća Vlada gora je od novih izbora'

Branko Grčić (SDP) komentirao je kolika će biti šteta i hoće li Hrvatska izgubiti novce ukoliko dođe do izbora. Smatra da više gubitaka donosi ne funkcioniranje Vlade.

- Ako nastavi funkcionirati ova nefunkcionirajuća Vlada, postoji realna opasnost da ćemo izgubiti i sredstva iz EU fondova, uz sve druge probleme koje svaki dan izlaze na vidjelo, a jedan od njih je i neuspješno zaduživanje Hrvatske u inozemstvu. Sigurno će novi izbori zakočiti neke procese mjesec, dva, tri , ali kažem, još veća opasnost je nefunkcioniranje Vlade. Dva, tri mjeseca pauze za izbore sigurno ne mogu dovesti do tolikog gubitka, ali ako u duljem vremenu Vlada ne funkcionira, onda će šteta biti otprilike tolika - rekao je.

- Mostov zastupnik Ivica Mišić ocijenio je u srijedu kako bi najbolje rješenje za političku krizu bilo da premijer Tihomir Orešković i dvojica potpredsjednika Tomislav Karamarko i Božo Petrov odu iz Vlade.

Mišić: Neka Orešković, Karamarko i Petrov odu iz Vlade

Mišić je novinarima u Saboru kazao kako nije čuo izjavu Petrova da Most neće sudjelovati u preslagivanju Vlade, odluči li je Karamarko rušiti.

"Nisam to slušao. Nismo razgovarali o toj temi, ali vidjet ćemo, vjerojatno će morati i Orešković ići, kao i svi ostali. Mislim da bi bilo najbolje da svi idu", kazao je Mišić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...