Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sukob interesa? Josipovićeva operacija oka pod provjerama

None Foto: 24sata TV

Predsjednik Ivo Josipović kao dužnosnik ne smije primiti dar vrjedniji od 500 kuna niti biti stavljen u položaj zavisnosti ili obaveze. Liječnik mu nije naplatio operaciju

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će ima li osnove za pokretanje postupka protiv predsjednika Ive Josipovića vezano za njegovu operaciju oka. To je za Večernji list potvrdila i njegova predsjednica Dalija Orešković.

- Zatražit ćemo od HZZO-a da nam objasne na koji način strani liječnici mogu u hrvatskim bolnicama operirati na zahtjev pacijenata. Naglašavam da zasad ne pokrećemo postupak, nego samo provjeravamo informacije - rekla je Orešković i dodala da bi zatražili i Josipovićevo očitovanje tek ako bi odlučili pokrenuti postupak protiv njega.

U ovom slučaju, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, mogle bi biti sporne dvije stvari, da Josipović kao dužnosnik ne smije primiti poklon vrjedniji od 500 kuna te da ne smije poklonom, u ovom slučaju operacijom oka, biti stavljen u položaj zavisnosti ili obaveze prema liječniku koji ga je operirao.

Komentari (199)
  • provjera? ha,ha evo biti cu prorok, nista se nece naci protuzakonito jer zakon je kao I lista cekanja za operacije je za obicne smrtnike!

    10. 1. 2014,   22:46
  • strani liječnik operira u našim bolnicama i to besplatno?a koliko je Josipović bio na listi čekanja?

    10. 1. 2014,   22:28
  • Prije svega Josipović je počinio djelo sukoba interesa, koliko teško i kako je to počinio to treba sud odlučiti i odmjeriti. Čudi me da se nitko ne upita, kako si je smio dozvoliti "verzirani pravnik" takvo djelo? Sigurno nije neznanje, osobno bih ustvrdio da je to bezobrazna bahatost. Josipović je svjesno negirao hrvatske zakone i postavio se iznad hrvatskog zakonodavstva, uzmemo li još k tomu da je baš ON taj koji ima puna usta pravde i pravednosti tek se onda naježim i pomislim kakvu "pravdu i pravednost" Josipović predstavlja? Gospodine Josipoviću, pogledajte šta se je događalo u Njemačkoj i lijepo Vas molim da odmah otstupite.

    10. 1. 2014,   22:52