Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sukob interesa? Srbi prijavili Pupovca zbog Tesla banke

None Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Dužnosti koje obavlja Pupovac, šef Nadzornog odbora u banci i saborski zastupnik, nespojive su, tvrdi Zajednica Srba u prijavi. Prijavili su ga zbog sukoba interesa

Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća, prijavljen je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog svoje funkcije u Tesla štednoj banci, gdje je predsjednik Nadzornog odbora. U ime Zajednice Srba Hrvatske prijavu je potpisao prof. dr. Svetozar Livada.

- Obavljanjem dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Tesla štedne banke Milorad Pupovac je obavljao i još uvijek obavlja dužnost koja je nespojiva s obavljanjem dužnosti zastupnika u Saboru, čime je prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa, tj. nalazi se u sukobu interesa - navodi Livada u prijavi Povjerenstvu od kojeg traži da, sukladno svojim ovlastima, odluči o kazni protiv Pupovca zbog kršenja zakona te da obavijesti javnost o utvrđenim činjenicama i odlukama.

Još u lipnju prošle godine Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv Milorada Pupovca, najprije upravo zbog članstva, a poslije (od 6. svibnja 2011. godine) i predsjedavanja Nadzornim odborom Tesla banke. Postupak je pokrenut zbog povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa, odnosno njegova članka u kojem se navodi da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava. Pupovcu je tada Povjerenstvo dalo rok od 15 dana da dostavi očitovanje na navode iz obrazloženja odluke o pokretanju postupka.

- Kad su već bile objavljene informacije o tome da postoje prijave protiv Milorada Pupovca vezano i za ovaj slučaj, molimo Povjerenstvo da obavijesti javnost zašto do sada o tom pitanju nije odlučivalo - navodi se u prijavi Zajednica Srba Hrvatske.

Komentari (70)
  • ...mala mu saborska plaća pa mu treba još i ona šefa nadzornog odbora banke..!

    19. 1. 2014,   23:28
  • Ajde konačno! Sad će ga srediti njegovi, možda bude zauzet pa će manje gristi ruku koja ga predobro hrani. I manje ćemo se baviti njegovim "misaonim" izjavama koje su nam dozlogrdile.

    20. 1. 2014,   00:18
  • pupovac je najveci otrov za Hrvatske- pravoslavce zatim za cjeli Hrvatski narod !

    20. 1. 2014,   04:21