Obavijesti

News

Komentari 10

Rasprava o proračunu u saboru

Sukob Tolušića i SDP-ovaca: Tko je napravio više brljotina
1

Što konzumirate vi svi u Vladi ili je to neka zarazna bolest da ste toliko bahati. Sramotno je da vi prozivate SDP za nekakve brljotine, vi u stranci koja je optužena za korupciju,

VIDEO

U raspravi o proračunu za 2018. godinu Davor Bernardić (SDP) ustvrdio je da jedino što taj dokument nudi jest nastavak stagnacije. 

- Proračun nema smjera, vizije, a najmanje odgovornosti. Proračun garantira jedino da ćemo i dalje stagnirati i da neće biti reformi - poručio je. 

Spomenuo je iseljavanje ljudi zbog korupcije, klijentelizma i nepotizma, ali i 3000 novozaposlenih u državnim agencijama i ministarstvima dok s druge strane nema novca za umirovljenike, učitelje, zdravstvene radnike.

Božo Petrov (Most) upitao je Vladu zašto troše više nego što zarađujemo, tko će vraćati te dugove, te gdje su reforme, koje je premijer obećavao za 2018. godinu. Petrov je slikovito je objasnio kako se Vlad ponaša kada je u pitanju trošenje novca građana: 

- To vam je kao da bračnoga partnera pitate na što si potrošio novac, a on kaže na hranu, a vi nakon toga pitate je l' na konzerve il na jastoge, a on kaže: to nije bitno - rekao je čelnik Mosta. 

Nezavisni Mirando Mrsić upozorio je da gospodarstvo pa onda i proračun ovise o turizmu i EU fondovima, dok industrijska proizvodnja stagnira: 

- Zadnji je čas da se upali crveni alarm prije nego što budemo u banani. Ponašate se kao što se ponašao premijer Sanader i gospodin Šuker prije 10 godina govoreći da je sve OK, a jednom nogom već stoje na kori banane i pitanje je vremena kada ćemo se poskliznuti. Sam proračun se može opisati u tri rečenice, više novaca za nabavku imovine, nemamo pojma tko je, više novaca za uhljebljivanje i polovne skupe igračke ministra obrane, više novaca za zdravstvo što je bez reforme bacanje novaca i opet se troši više nego što imamo, opet se bježi od ključnih reformi - rekao je Mrsić. 

U raspravi potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na kritike SDP-ovaca ustvrdio da proračun nije dostatan da bi popravio sve što su oni upropastili: 

- Za to treba biti vrhunski majstor. Smatram da je 140 milijardi kuna rashoda za ono što ste napravili je definitivno malo. Za popraviti vaše brljotine ne bi bilo dovoljno ni 160 milijardi kuna godišnje- kazao je potpredsjednik Vlade. 

Reagirali su SDP-ovci. Gordan Maras (SDP) uzvratio mu je kako je HDZ krao novac iz državnog proračuna za Fini mediju. 

- Budite toliko korektni da se onda uopće ne javljate. O onome što je HDZ radio prije 2011. dale bi se knjige pisati posebno krimići - ustvrdio je Maras. 

- Što konzumirate vi svi u Vladi ili je to neka zarazna bolest da ste toliko bahati. Sramotno je da vi prozivate SDP za nekakve brljotine, vi u stranci koja je optužena za korupciju, čiji je šef nepravomoćno osuđeni ratni profiter. Treba vas biti sram. Mene bi bilo sram da sam u HDZ-u. Vi ste svi sljedbenici osuđenog ratnog profitera. Kakve ste brljotine popravljali? Pa 20 mandata nam ne bi bilo dovoljno da popravimo brljotine koje se posljednjih 25 godina napravili državi - ustvrdio je Saša Đujić (SDP). 

Odgovorio mu je Tolušić:  

- Vi o bahatosti stvarno ne bi trebali govoriti. Vi srećom u HDZ-u ne bi mogli biti. Imao je HDZ svojih grijeha u prošlosti, a vi ste čisti i pošteni, imate čiste ruke. Kome vi to govorite? Gdje su vaši gradonačelnici, načelnici i župani - ustvrdio je Tolušić i upitao SDP-ovce tko im je predsjednik gradskog odbora u Vukovaru te dometnuo da je osuđeni kriminalac.  

Arsen Bauk (SDP) pozvao je Tolušića da bude malo manje kritičan u kritikama bivše Vlade:

- Jedan od stupova vaše koalicije je predstojnik ureda predsjednika te Vlade, drugi je ministar gospodarstva u toj vladi Ivan Vrdoljak, koji vodi stranku koja je koalicijski partner, treći od stupova je bivši potpredsjednik  gospodin Čačić koji je bio ministar gospodarstva, a četvrti stup je bivša potpredsjednica gospođa Opačić koja je prešla u klub vladajuće većine. Kritizirajući tu Vladu izlažete se opasnosti da vam se raspadne koalicija - poručio je Bauk

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa