Obavijesti

News

Komentari 14

Sulejman Tabaković: Ja sam 100% najbolji za Povjerenstvo

Sulejman Tabaković: Ja sam 100% najbolji za Povjerenstvo
17

U petak dolazi još 14 kandidata koji se natječu za plaću od 17.000 kuna, a nakon sigurnosne provjere kandidate Odbor će dogovoriti način ocjenjivanja kandidata

VIDEO

Saborski odbor za imenovanja i u četvrtak je ispitivao kandidate za Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. 

Od predviđenih 23, u četvrtak se nije pojavilo njih sedam.  

U petak dolazi posljednjih 14 kandidata na razgovor, a nakon što se završi sigurnosna provjera svih kandidata, što će trajati četiri do pet mjeseci, Odbor će se dogovoriti o načinu ocjenjivanja svih kandidata.

Prva je na redu bila novinarka Ana Raić Knežević koja je, kaže, i sama primijetila da se puno novinara javilo za ovo atraktivno radno mjesto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ana Raić Knežević: Puno novinara se javilo za ovaj posao

Tvrdi kako je njezina motivacija povezana s novinarstvom.

- Čini mi se da novinari ne uspijevaju riješiti problem sukoba interesa na način na koji bismo htjeli - rekla je. 

Šime Lučin pitao ju je kako bi riješila problem ponovnog biranja dužnosnika koji su bili pod istragom ili su čak već kažnjeni. Raić Knežević je dala primjer Željka Keruma te naglasila da bi Povjerenstvo u takvim slučajevima trebalo biti čak i nametljivo kako bi takve informacije došle do svih birača.

- Ne bih rekla da su političari najviše u sukobu interesa, iz vlastitog iskustva mislim da je puno više takvih problema u lokalnoj upravi. Revizija nije sveto slovo, pa čak ni Državno odvjetništvo ne postupa uvijek po njihovim izvješćima. Gradovi propadaju i u blokadi su jer netko nekome daje poslove i pogoduje na razne načine - rekla je te dodala da misli kako bi anonimne prijave, prema kojima po Zakonu Povjerenstvo ne smije postupati, mogle biti dobar alat.

- Vjerujem da se ljudi anonimno javljaju s informacijama jer zviždači nikad ne prolaze dobro i vjerojatno nemaju hrabrosti - zaključila je.

Domagoj Sivrić, časnik HV-a: Prestar sam da postanem general

Jedan od kandidata je i časnik HV-a Domagoj Sivrić.

- Imam previše godina da postanem general pa ovo vidim kao način da produžim svoju karijeru. I u vojsci se ne smije biti član stranke ili sindikata pa sam na to navikao - rekao je Sivrić. Izjavio je i da je pri prvom čitranju zakona pomislio da se radi o političkom pamfletu.

- Nigdje se ne definira sukob interesa - rekao je. 

Marina Skvrcar: Povjerenstvo je skupo, ali potrebno

Iduća na redu bila je Marina Skvrcar koju je Dujomir Marasović (HDZ) pitao što misli o troškovima koje će država izdvojiti za ovo Povjerenstvo.

- Ja mislim da je to rasipanje državnog novca. Pa to je godišnje brat bratu između 3,5 i pet milijuna kuna. Za te bismo novce mogli opremiti odjel bolnice. Postavlja se pitanje jesmo li mi ovdje normalni više - rekao je Marasović te dodao kako je nepotrebno davati ljudima plaću od 17.000 kuna kad bi činovnik sa srednjom stručnom spremom za plaću od 3.500 kuna mogao obaviti isti posao. Kandidatkinja se složila s tvrdnjom da je to puno novca, ali je istaknula kako je ovakvo tijelo potrebno.

Sulejman Tabaković: Ja sam 100% najbolji kandidat 

- Mene biste trebali izabrati jer sam sto posto najbolji kandidat za ovaj posao - rekao je Sulejman Tabaković članovima Odbora. Godinama se bavio zaštitom ljudskih prava ugroženih skupina te je radio na pisanju zakona u uredu Vlade.

- Moje iskustvo, djelovanje, moral, znanje i utjecaj u društvu me čine najboljim kandidatom - odgovorio je na pitanje zašto misli da je najbolji kada nije pročitao životopise drugih kandidata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti