Obavijesti

News

Komentari 9

Šuma užasa: Djeca su nestajala u njoj, a razlog je bio stravičan

Šuma užasa: Djeca su nestajala u njoj, a razlog je bio stravičan
1

Područje divljine i planina izvan grada Los Angelesa u Kaliforniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, je bila mjesto niz bizarnih, nestanaka male djece koja su ostala neriješena do danas

VIDEO

Na ovome svijetu ima mjesta koja naizgled kriju zloslutne tajne i mračnu povijest. Mnoge neriješene misterije ostavljaju neizbježne tragove koji i dalje zbunjuju brojne laike i istraživače. Jedno od takvih lokacija je područje divljine i planina izvan grada Los Angelesa u Kaliforniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, koja je bila mjesto niz bizarnih, nestanaka male djece koja su ostala neriješena do danas.

U južnoj Kaliforniji, nalaze se planine San Gabriel i planina Sierra Pelona, ​​a u ovoj prostranoj pustinji, nedaleko od urbane džungle u obližnjem Los Angelesu, leži Nacionalna šuma Angeles. Na površini od 700.176 hektara (2.833,5 km2), šuma obuhvaća velike dijelove zaštićenog zemljišta koji ostaju u izvanredno očuvanom stanju obzirom na blizinu takvog gusto naseljenog megapolisa kao što je Los Angeles. Nacionalna šuma Angeles je također poznata po zlokobnom nizu događaja koji su se godinama skrivali iza furnira ovog prirodnog sjaja.

U kolovozu 1956. godine, 11-godišnja Brenda Howell posjetila je područje iz Sjeverne Karoline kako bi vidjela svoju sestru i ubrzo se se počela družiti s dječakom iz susjedstva, 13-godišnjim Donaldom Leejem Bakerom. Ujutro 6. kolovoza 1956. dvoje djece sjela su na svoje bicikle kako bi otišli istraživati ​​u području San Gabriel Canyon, blizu Planine Glendora. Nikad ih više nikada neće vidjeti ni čuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad se dvoje djece nisu vratila, pokrenuta je masovna potraga zajedničkim snagama pripadnika policije i mornarice, a i stotine volontera su pretraživali divljinu u potrazi za bilo kakvim znakom, ali nakon nekoliko dana pretraživanja otkrili su samo Brendin bicikl i Donaldovu jaknu, našli su ih u blizini Morrisove brane, oko četvrt kilometara udaljeni od mjesta gdje su ih posljednji put vidjeli. Dva mjeseca kasnije, Donaldov bicikl pronađen je u Osnovnoj školi Glendora, gdje je učenik tvrdio da ga je pronašao u šumi nedugo nakon što su nestali. Nisu pronađeni nikakvi dokazi, i kao da su jednostavno nestali u vidu magle.

Sljedeće godine, u proljeće 1957., zbio se još jedan zastrašujući nestanak na tom području. Dana 23. ožujka 1957. godine, Eldon Bowman i njegov šogor Gordon Wicks, zajedno sa svojom malom djecom, najstariji je bio 8-godišnji Tommy Bowman, pješačili su kroz Arroyo Seco u Altadeni u Kaliforniji. U jednom trenutku tijekom izleta, Tommy je otrčao naprijed i nestao iz vida oko zavoja, ali kad je ostatak zaokružio isti zavoj tek nekoliko trenutaka kasnije dječak nisu vidjeli. Od tada ga nitko nije vidio.

Obitelj je u početku pretpostavljala da mora biti u blizini, zato što je upravo bio tamo, a njihov dom bio je samo oko kilometar udaljen, ali nisu ga uspjeli dozvati i ubrzo su obavijestili policiju. Organizirana potraga brzo se približila tom području i smatralo se da Tommy nije mogao doći daleko i uskoro će ga naći, ali kako se pretraživanje oteglo na tjedan dana, koristeći se terenskim osobljem, zrakoplovima i jedinicama pasa, nikakav znak Tommyja Bowmana nisu uspjeli naći.

Jedini mogući u čitavom slučaju isplivao je dva tjedna nakon neobjašnjivog nestanka, kada je u kuću obitelji Bowman stiglo jezivo anonimno pismo tvrdeći da je dječak još uvijek živ i u društvu neidentificiranog odraslog muškarca, a drugo pismo reklo je da živi u Oklahomi, ali nije jasno jesu li to pravi tragovi ili ne, i konačno su vodili apsolutno nigdje.

Tommy Bowman nikada nije pronađen.

Sljedeće dijete koje je nestalo u šumi bio je 6-godišnji Bruce Howard Kremen, dok je bio na kampiranju s YMCA i velikom grupom od 80 djece i odraslih na ravni Buckhorn u Nacionalnoj šumi Angeles. Dana 12. srpnja 1960. Bruce je navodno pješačio s nekom drugom djecom i odraslom osobom oko 300 metara od logora kada se umorio i vratio se na odmor u kampu koji je još uvijek bio na vidiku.

Kad je dječak gotovo stigao do kampa, odrasli pratitelj se okrenuo da nastavi s drugim djecom, ali Bruce nikad nije stigao do odredišta. Samo nekoliko minuta kasnije skupina je shvatila da je dečko nestao, gotovo odmah su organizirali potragu, a zatim će im se pridružiti policija i volonteri, ali nije pronađen nijedan trag o njemu. Vlasti u to vrijeme vjerovale su da se Bruce izgubio u šumi, ali nitko nije znao sigurno i njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Ovi slučajevi ostali su kompletne enigme, bez ikakvih novih tragova ili dokaza sve do 6. ožujka 1970. godine, kada je čovjek po imenu Mack Ray Edwards, ušao u policijsku postaju u Los Angelesa i smireno priznao seksualno zlostavljanje i ubojstvo šestero djece između godina 1953. i 1970. godine, a spomenuo je nestalu Brendu Howell i Donalda Bakera.

Kad je zapanjenoj policiji postalo jasno što se događa, zamolili su Edwardsa da ih odvede tamo gdje je sakrio tijela, a on se složio. Međutim, kad ih je doveo na mjesto, nije bilo tragova da su tijela ikada bila tamo, a tužiteljstvo ga neće teretiti za nestanak Brende i Donalda.

Usprkos tome, otkriveno je da je Edwards bio serijski zlostavljač djece, a na kraju će biti osuđen za tri ubojstva za koje je optužen: Gary Rochet, Donald Allen Todd i Stella Darlene Nolan. Osuđen je na smrt, ali je počinio samoubojstvo krajem 1971. godine prije nego što su ga vlasti smaknule.

Slučajevi Donalda Bakera i Brende Howell nikad nisu riješeni.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...