Obavijesti

News

Komentari 48

Sumanuti pohod: Nožem napao turiste, ubio je dvije Njemice

Ozlijeđeno je četvero ljudi. Muškarac je do hotela Zahabia u Egiptu doplivao s obližnje javne plaže. Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo da je napadač uhićen

VIDEO

Napadač je u egipatskom ljetovalištu na Crvenom moru u petak nožem ubio dvije njemačke turistice i ranio još četvero stranih gostiju, objavile su lokalne vlasti.

Muškarac je do hotela Zahabia doplivao s obližnje javne plaže i ubio dvije Njemice te ranio još dvoje turista, a potom je napao još dvije osobe u susjednom hotelu Sunny Days El Palacio u Hurgadi, rekli su izvori iz službi sigurnosti.

Sigurnosni i medicinski izvori ranije su izvijestili da su dvije ubijene žene bile Ukrajinke, no general Mohamed El-Hamzawi, nadležan za sigurnost na tom području, rekao je agenciji Reuters da su dvije žrtve Njemice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo da je napadač uhićen i da se njegov motiv još uvijek istražuje.

Egipat se bori protiv islamističkih pobunjenika na Sinaju gdje napadaju uglavnom pripadnike snaga sigurnosti, no militanti su ranije birali turističke mete te koptske kršćane i njihove crkve.

Glasnogovornik češkog ministarstva vanjskih poslova potvrdio je da je u napadu ranjena češka državljanka. Državljanstvo dvije žrtve koje su hospitalizirane, još nije poznato.

Agencija Associated Press je ranije izvijestila da je ranjeno troje Srba i jedan Poljak, no ministarstvo vanjskih poslova Srbije je potvrdilo da među ranjenima nema njihovih državljana.

Hoteli Zahabia i El Palacio u Hurgadi, jednom od najpopularnijih egipatskih ljetovališta oko 400 kilometara južno od Kaira, imaju svoje privatne plaže.

U siječnju 2016. dvojica napadača naoružana pištoljem, nožem i pojasom s eksplozivom na plaži jednog od hotela u Hurgadi ranila su dvoje turista.

U četvrtak južno od Kaira napadači su vatrenim oružjem ubili petoricu policajaca iz zasjede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora