Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sumnjiče da je lažirala njegove potpise, a on će joj opet biti šef

None Foto: RTL 2

AFERA DNEVNICE: Uskok tereti Tomislava Sauchu da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580.000 kuna

Sandra Zeljko, jedna od glavnih akterica afere 'Dnevnice', nakon ukidanja Ureda za razminiranje, gdje sada radi, od početka iduće godine trebala bi postati zaposlenica Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), pa će joj šef ponovno biti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, čije je potpise, sumnja Državno odvjetništvo, lažirala za fiktivne putne naloge, javlja Jutarnji.

Zeljko je bila tajnica predstojnika Ureda premijera pa su joj osim Božinovića šefovi su redom bili Jadranka Kosor, Zoran Milanović i Tihomir Orešković, a kada je na toj poziciji bio SDP-ov Tomislav Saucha, Zeljko je zajedno s njim osumnjičena je za lažiranje putnih naloga i nezakonito stjecanje gotovo 600.000 kuna.

Foto: RTL, Željko Lukunić/Pixsell

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom nezakonito stekao 580 tisuća kuna. U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko, nekadašnjom 'krunskom svjedokinjom' u tom slučaju.

AFERA DNEVNICE U stanu Sandre Zeljko nađeno 80 pari skupih cipela i torbice

No nju terete da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Istraga u ovom slučaju najprije je pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ovog saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko. No, istraga je postala pravomoćna tek u kolovozu prošle godine kada je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo Uskokovu žalbu na raniju odluku suca istrage koji je zaključio da proširenje istrage nije u skladu sa zakonom.

Zagreb: Saucha s odvjetnicima dolazi na Županijski sud na sjednicu Optužnog vijeća AFERA DNEVNICE Nisu potvrdili optužnicu protiv Sauche: 'Nalazi su nezakoniti'

Zeljko su iz Ureda premijera preselili Ured za razminiranje u Mesničkoj ulici, taj se Ured sada gasi i Zeljko će preseliti u MUP gdje će joj ponovno šef biti Božinović čije je potpise navodno lažirala. No otkako je u Uredu za razminiravanje Zeljko ne dolazi na posao, piše dalje Jutarnji. Dodaju kako se nije uopće pojavila na poslu, a prima plaću već skoro dvije godine.

- Državna službenica Sandra Zeljko je od 7. ožujka 2017. raspoređena na radno mjesto III. vrste - administrativni referent u Uredu za razminiranje, jedinici za sredstva fondova Europske unije. Imenovana službenica trenutno koristi bolovanje, a zbog propisa koji reguliraju zaštitu osobnih podataka nismo u mogućnosti dati nikakve dodatne informacije - odgovorili su službeno iz Ureda.

Jutarnji navodi kako u MUP-u nisu htjeli detaljnije komentirati činjenicu da će Sandri Zeljko ponovno biti nadređen Davor Božinović. Samo neslužbeno poručuju da je riječ o odluci Vlade, da se sve radi po zakonu i da se Ured gasi, te da MUP ne može utjecati na to tko će biti pod njihovom nadležnošću.

Komentari (43)
  • Kojim epitetom nazvati ove samozvane bogove koji su ponašaju kao Neron, a da već nije upotrijebljen ?

    19. 12. 2018,   09:15
  • Jel se ova ''naša'' saborska ekipa drogira ?

    19. 12. 2018,   09:18
  • Ma super, očekivano u ovoj zemlji apsurda!

    19. 12. 2018,   09:21