Obavijesti

News

Komentari 7

Sumnjiva smrt mladog modela: Umrla je prije pada s 20. kata

Sumnjiva smrt mladog modela: Umrla je prije pada s 20. kata
1

Policija u Kuala Lumpuru smrt djevojke je proglasila nesretnim slučajem ili samoubojstvom, no obitelj Smit vjeruje da je djevojka bila ubijena, pa je istraga ponovno otvorena prošle godine

VIDEO

Nizozemska manekenka Ivana Smit (18) čije je beživotno tijelo pronađeno nakon divlje svingerske zabave u Kuala Lumpuru, bila je mrtva prije pada s balkona na 20. katu, stoji u novom izvješću o obdukciji.

Ivana preminula je krajem 2017. godine, oko 10 sati ujutro, a tijelo je pronađeno tek oko 15 sati. U tijelu su pronađeni tragovi kokaina, ecstasyja i alkohola, a na sebi nije imala cipele ni donje rublje.

Tragovi borbe na tijelu

Noć prije smrti 18-godišnja Ivana viđena je kako tulumari s bračnim parom Amerikancem Alexanderom Amadom Johnsonom (45) i njegovom suprugom Indonežankom Lunom (31).

 Oko pet ujutro, djevojka se s parom zaputila u njihov luksuzni stan na 20. katu, piše DailyMail.

Pala s 20 kata: Ljepotica prije smrti partijala sa svingerima
Pala s 20 kata: Ljepotica prije smrti partijala sa svingerima

 Mrtvozornica iz Malezije za medije je u petak izjavila da su pregledom tijela preminule pronađeni tragovi borbe, međutim, i dalje smatra da nije počinjen nikakav zločin.

S takvom se ocjenom ne slaže odvjetnik Ivanine obitelji, koji je novinarima izjavio: 'Pa valjda mrtvo tijelo ne može prijeći preko ograde balkona i skočiti. Netko ju je bacio dolje'.

Mrtvozornica Mahyon Talib je priznala da je možda došlo do fizičkog obračuna između para i djevojke. 

- Tragovi stiska na ruci, trauma na zatiljku, razbijene boce i Johnsonov DNK ispod noktiju govore da postoji mogućnost da je došlo do borbe - kazala je. Složila se s ocjenom patologa da je djevojka preminula u stanu, prije nego što je njeno tijelo bačeno kroz balkon i završilo na šestom katu.

Dvije obdukcije I sumnjive okolnosti

Oko sedam i pol je poslala i selfie s Lunom svom dečku Lucasu. Neposredno prije tragedije, susjedi su navodno čuli svađu koja je dopirala iz stana u kojem je bila Ivana. Par Alexander Amado Johnson i Luna Almaz policiju su rekli da su mislili da je Ivana otišla iz stana, iako su pretragom u stanu pronađene Ivanine stvari. 

- Ne možemo znati što se događalo između njih troje - dodala je mrtvozornica i dodala da je smrt djevojke nesretan slučaj. Njezino izvješće dio je istrage koju je zatražila obitelj nesretne djevojke, nezadovoljna istragom koju je provela lokalna policija.

Naime, policija u Kuala Lumpuru smrt djevojke je proglasila nesretnim slučajem ili samoubojstvom, no obitelj Smit vjeruje da je djevojka bila ubijena, pa je istraga ponovno otvorena prošle godine. 

- Nešto se dogodilo prije nego što je pala s balkona. Možda se poskliznula ili ju je možda netko udario po glavi. Ozljede koje smo pronašli na tijelu mogu nastati samo dok srce još uvijek kuca - izjavio je nizozemski patolog Frank van der Goot. Prošle godine, medijima je izjavio da je na mjestu gdje je pronađeno tijelo bilo vrlo malo krvi, što također upućuje na zaključak da je djevojka bila mrtva prije pada. 

Njezin otac koji je došao identificirati tijelo, kazao je da je Ivana na vratu imala masnice koje su izgledale kao otisci prstiju, kao da ju je netko primio za vrat

- Bila je visoka 1,81 metar, a ograda balkona visoka je 1,20 metara. Samo ako se nagneš, možeš pasti. Nije pala, ali nije ni skočila - kazao je nesretni otac medijima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava