Obavijesti

News

Komentari 79

Sumnjivac u bijegu: Ubio svog susjeda zbog 4000 kuna duga?

Sumnjivac u bijegu: Ubio svog susjeda zbog 4000 kuna duga?
1

POLICIJA TRAŽI POMOĆ Željko Melvan izbo je Vedrana Marendića u srijedu navečer. Melvanu nema ni traga, pa policija moli građane za pomoć

VIDEO

Željko Melvan (38) od petka navečer osumnjičen je za ubojstvo te je policija intenzivirala potragu za muškarcem.

U petak nešto prije ponoći u splitskoj je bolnici, 48 sati nakon sukoba i teškog ranjavanja u parkiću u samom središtu grada uz Sinjsku, preminuo Vedran Marendić (53) zvani Sarun. Glavni, dapače jedini osumnjičeni za zločin je upravo Melvan, koji se u srijedu predvečer posvađao sa Sarunom te ga dva puta ubo, a potom pobjegao.

Umro muškarac kojeg su izboli: Traži se sumnjivac s fotografije
Umro muškarac kojeg su izboli: Traži se sumnjivac s fotografije

Prema izjavama svjedoka te očevidom obavljenim u malom parku uz Kruševića gumno, dvojac koji se pozna godinama se pssvađao. Kako smo doznali od dobro upućenih u odnose između dvojice, sukob je izbio oko duga od 4000 kuna, a osumnjičeni, koji je otac četvero djece, već je neko vrijeme pokušavao doći do tog novca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ubo ga dva puta 

Svađa je eskalirala pa je Melvan u jednom trenutku dva puta snažno zamahnuo i ubo Marendića, jednom u bedro, no druga rana između grudnog koša i abdomena se pokazala kobnom. Melvan je nakon ranjavanja otrčao, no zadržao je prisebnost pa nije odbacio oružje koje nije pronađeno očevidom.

Bili su gotovo susjedi, Sarun je živio u blizini mjesta zločina, a Melvan koju stotinu metara dalje, u splitskom Getu. Navodno je palež Opel Corse rumunjskih registracija u vlasništvu rent-a-cara, koja je prije dva mjeseca izgorjela na gotovo istom mjestu, zapravo povezana s tom pričom o dugu. U policiji ispituju i tu verziju. Tada je “molotovljev koktel” uništio automobil, no oštećen je Sarunov Renault koji je navodno bio prava meta paljevine. Obiteljska tragedija pogodila je osumnjičenog za ovaj zločin prije 12 godina. Tada je u Getu ubijen mlađi brat Željka Melvana. Usmrtio ga je hicem iz pištolja prijatelj, slučajno, dok su se u stanu zabavljali pištoljem CZ TT kalibra 7,62.

Imaju 'bogati' dosje 

Obojica su poznati pravosuđu, Marendić zbog droge, dok je Melvan imao “bogatiji” dosje s kaznenim djelima s elementima nasilja, motiviranih prvenstveno imovinskom koristi. Sarun je svojedobno bio osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog 20 g heroina koje je, u trenutku kada su ga policajci uhitili, skrivao u stražnjici.

Jeste li ga vidjeli? Policija ga traži, izbo je muškarca u Splitu
Jeste li ga vidjeli? Policija ga traži, izbo je muškarca u Splitu

Melvan pak ima seriju presuda za razbojništva, teške krađe, nanošenje ozljeda... Zbog prijetnji se našao na optuženičkoj klupi, pred tada sucem Općinskog suda Robertom Pešutićem. Iako s “bogatim” dosjeom, Melvan je dobio uvjetnu kaznu. Koju godinu kasnije taj slučaj je ponovno došao pod povećalo javnosti. Pešutić je uhićen zbog primanja mita (koncem 2017. pravomoćno osuđen na 3,5 godine zatvora), a jedan od slučajeva koji mu se stavlja na teret je bio upravo ovaj Melvanov zbog prijetnji. Od njegove tadašnje izvanbračne partnerice Vesne Glavan Pešutić je uzeo 600 dolara i 2000 kuna mita.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1