Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sunovrat od 528 m: Skakali u Crveno jezero vezani užetom

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL 30

Grupa majstora skakača iz Ukrajine i Francuske razvukla je uže i skakala s njega u jezero kraj Imotskog. Ovo je najbolja prezentacija Imotske krajine u turističke svrhe, rekao je direktor Turističke zajednice

Puno adrenalina, pomalo straha Imoćana i divljenja izazvali su jučer spektakularni skokovi, tzv. rope jump, u Crveno jezero.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Već smo imali skokove s padobranom, no ovog puta ekipa skače bez njega. Bili su vezani samo užetom - rekao nam je Luka Kolovrat, direktor Turističke zajednice Imotske krajine. Tridesetak majstora rope jumpa iz Ukrajine i Francuske proteklih je nekoliko dana pripremalo specijalne konope i mreže s kojih su u nedjelju počeli skokove u jezero.  

POGLEDAJTE GALERIJU:

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL 30

Pri svom skoku su poput surih orlova, kako su to komentirali Imoćani, letjeli više od 200 metara. Jezero je, naime, duboko 528 metara, a dubina vode je čak 287 metara. Dio skakača iz Ukrajine u dubine je skakao s mreže koja je razapeta sa sjeverne strane jezera, a dio Francuza skakao je tek uz pomoć sajli na kojima su stajali prije skoka. Neki od njih hrabro su i koncentrirano hodali po žici i tako izazvali divljenje publike. Za svaki novi skok trebalo im je 30 minuta jer je toliko potrebno prethodnom skakaču da se pomoću sajli uzvere iz grotla do vrha jezera.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ovo je najbolja prezentacija Imotske krajine u turističke svrhe. Otvoreni smo za sve vrste pustolovnog turizma i ubuduće ćemo biti na usluzi - poručio je jučer Kolovrat.

Komentari (7)
  • Prekrasno je crveno jezero.I plavo malo dalje, ali ovo je posebno.Kažu da je jedan od većih vodom napunjenih sunovrata na svijetu. Zanimljivo, prije nekih dvadesetak godina ronioci speleolozi su otkrili na nekih 15-tak metara dubine, komore sa zrakom..i kanale do drugog jezera u stijenama. Doista bi poseban doživljaj bio vidjeti to..:)

    6. 5. 2018,   21:59
  • Crveno jezero je čudo prirode, to se ne može opisati, to se mora uživo vidjeti..

    6. 5. 2018,   20:34
  • A dole u vodi vrebaju pijani imoćani koji su se spotakli pa ne znaju isplivati samo plutaju po površini

    6. 5. 2018,   18:41