Obavijesti

News

Komentari 6

Superpolicajac opet 'rastura': Osvojio je šest novih medalja

Superpolicajac opet 'rastura': Osvojio je šest novih medalja
1

Najtrofejniji hrvatski policajac Senad Mujagić (55) iz Siska na Svjetskoj policijskoj olimpijadi osvojio je četiri zlata, jedno srebro i jednu broncu u disciplinama hrvanja i dizanja utega

VIDEO

Najtrofejniji hrvatski policajac, rođeni Siščanin Senad Mujagić (55) uvijek se kući vraća okićen medaljama. Tako je bilo i ovaj put. Sa Svjetske policijske olimpijade u Los Angelesu vratio se sa četiri zlatne medalje, jednom srebrnom i jednom brončanom. I to u svojim disciplinama hrvanja i dizanja utega.

Nije ovo Senadu prvo natjecanje. Dosad je već devet puta sudjelovao na policijskim olimpijadama a ovo mu je bila jubilarna deseta. Sve kad se zbroji ima 39 medalja i to 29 zlatnih, sedam srebrnih i tri brončane.

mujagic

'Najljepše je kad svira hrvatska himna'

- Drago nam je uvijek kad dostojno predstavljamo hrvatsku policiju. Nema ljepšeg osjećaja nego kad od 70 zemalja zasvira baš hrvatska himna - kazao nam je jednom prilikom u razgovoru Senad Mujagić.

Sisački 'zlatni policajac' tri puta je s ekipom HK Gavrilović bio prvak bivše Jugoslavije, a Hrvatske ukupno 13 puta. Šest puta u hrvanju grčko-rimskim i sedam u hrvanju slobodnim načinom. Na svjetskim policijskim igrama u New Yorku 2011. godine, proglašen je najuspješnijim policajcem olimpijcem svih vremena. A ova olimpijada se održava od 1985. godine. Na tim igrama u New Yorku hrvatska himna je svirala čak 10 puta, a bilo je više od 17,400 natjecatelja.

mujagic

Mujagić je skroman čovjek, ne hvali se svojim uspjesima iako je na njih vrlo ponosan. I na one koje je postigao kao aktivni sportaš, kao i na uspjehe s policijsko-vatrogasnih olimpijada. 

- Počeo je trenirati još kao dječak i trud mu se isplatio. Jako mi nedostaje svaki put kad otputuje i jedva čekam da ga vidim - kroz suze je svojedobno rekla Senadova majka Čamka (70).

U ratu prošao mnoga bojišta

Senad je dragovoljac Domovinskog rata, a u policiji je od ratne 1992. godine.

- Prije rata sam radio u sisačkoj Željezari. Dobrovoljno sam se 1991. prijavio u Hrvatsku vojsku u Sportsku četu, koju su činili sisački sportaši. Od veljače 1992. do lipnja 2001. godine bio sam u jedinici Specijalne policije 'Ose', a onda sam prešao u temeljnu policiju. Sa specijalcima 'Osa' prošao sam mnoga ratišta: 'Bljesak', 'Oluja', borbe na Velebitu, dubrovačko ratište, Cavtat, Daruvar, Pakrac… Usporedno sam i trenirao. Bio sam prvak Hrvatske u hrvanju 1992., 1994., 1995. i 1996. godine, u oba stila – slobodnom i grčko-rimskom.“ - kazao je u jednom intervjuu hrvatski superpolicajac.

Mujagić sada radi kao trener u HK Petrinja i trener je svih ženskih hrvačkih reprezentacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca