Obavijesti

News

Komentari 65

Suprugu je srušio autom pa ju napao nožem: Spasili je susjedi

Jedan od susjeda ju je sklonio u svoje dvorište. No ni tu nije bilo kraja nasrtajima agresivnog muškarca. Nakon što je shvatio da je više ne može srušiti autom, izašao je i na nju nasrnuo nožem

VIDEO

Mirno predblagdansko jutro stanovnicima Osječke ulice u Biogradu prekinuli su krici žene koju je pomahnitali suprug pokušao ubiti.

Prvo ju je pregazio automobilom, a nakon što su joj susjedi priskočili u pomoć, nesretnu ženu napao je nožem i ozlijedio je po licu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:04

- U nedjelju oko 10 sati u Biogradu 68-godišnji muškarac vozilom je pregazio 67-godišnjakinju, a zatim ju je po licu ozlijedio oštrim predmetom.

'Uvijek je bilo trzavica'

Ozlijeđena žena nalazi se u zadarskoj bolnici, a muškarac je u službenim prostorijama policije. U tijeku je kriminalističko istraživanje – kratko nam je rekao Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.

Kako doznajemo u zadarskoj bolnici, žena ima teške tjelesne ozljede više dijelova i sustava tijela, ali je njezino stanje sada stabilno i za sada nije životno ugrožena. Ustanovljene su joj i dvije ozljede od noža. 

Kako smo neslužbeno doznali, ozlijeđena žena s prijateljicama se vraćala s nedjeljne mise. Tad ju je suprug napao. Prvo ih je, kako su nam rekli susjedi, automobilom zaobišao. Potom se zaletio na suprugu i vozilom je srušio u vrt pored ceste. Onda se navodno još jednom zaletio na nju automobilom.

Nasreću, na cestu su ubrzo istrčali hrabri susjedi i priskočili ženi u pomoć. Jedan od susjeda ju je sklonio u svoje dvorište od pobjesnjelog muškarca. No ni tu nije bilo kraja nasrtajima agresivnog muškarca. Nakon što je shvatio da je više ne može srušiti automobilom, izašao je i na nju nasrnuo nožem. Međutim, tad mu se usprotivio jedan od susjeda i oduzeo mu nož te spasio ženu od moguće smrtne opasnosti. Šokirani, ali nasreću pribrani susjedi, odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć te su zadržali nasilnika do dolaska biogradskih policajaca.

Najbliži susjedi koji su svjedočili nemilom događaju nisu nam htjeli ništa komentirati, no na ulici smo zatekli jednu od susjeda, koja živi stotinjak metara dalje. Ispričala nam je kako od prije poznaje ozlijeđenu ženu i za nju ima samo riječi hvale, a o njezinu suprugu ima drukčije mišljenje.

- Ne mogu vjerovati da se ova strahota jutros dogodila. Svi smo u šoku. Jadna žena, dobra je kao kruh i svake nedjelje ide na misu, a poznajem je godinama. U njihovu braku uvijek je bilo trzavica, ali ne mogu vjerovati da je do ove mjere eskaliralo. Sva sreća da su se našli hrabri muškarci koji su joj pomogli jer ne znam kako bi to sve završilo. Supruga joj poznajem dobro, ali svi kažu da joj nije nikad bio dobar suprug. Znam da je godinama radio u Njemačkoj. Nadam se da će se žena oporaviti – rekla nam je jedna od susjeda, koja je htjela ostati anonimna.

Moglo je biti više žrtava

Dodala je kako ne zna što se točno tog jutra zbilo i zbog čega je muškarcu prekipjelo, no zna da je oduvijek bio kratkog fitilja. Žena se s nedjeljne mise vraćala s drugim ženama iz tog dijela Biograda, pa susjedstvo smatra da ju je upravo od sigurne smrti spasilo to što je oko nje bilo mnogo ljudi, koji su joj priskočili u pomoć.

Oni misle kako joj ne bi bilo spasa da je na nju nasrnuo na nekom osamljenome mjestu. Samo pukom srećom nije bilo više žrtava jer se nasilnik mahnito vozilom zalijetao prema ženi, a u opasnosti su bili i oni koji su joj prvi pritekli u pomoć.

Ovaj, zatim slučaj iz Zadra, gdje je Darko Kovačević Daruvarac brutalno pretukao 18-godišnjakinju, samo su najaktualniji primjeri nasilja nad ženama u Hrvatskoj. U posljednjih pet godina u Hrvatskoj je ubijena 91 žena, što čini čak 47 posto svih ubojstava. U 70 posto tih ubojstava počinitelji su ženama bliske osobe, a u više od polovice slučajeva (54%) njihovi intimni partneri.

U pet godina ubijena 91 žena

Izmjenama Kaznenog zakona u svibnju 2015. ponovno je uvedeno kazneno djelo nasilja u obitelji. U prvih sedam mjeseci od ponovnog uvođenja evidentirano je 145 kaznenih djela nasilja u obitelji. Godine 2016. zabilježeno je 330 slučajeva, od čega 279 prema ženama, a 2017. čak 552 slučaja, od čega 464 prema ženama. Navedene podatke iznijelo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uoči ratifikacije Istanbulske konvencije. Zabrinjava i to što je u Hrvatskoj 58% mladih od 16 do 26 godina doživjelo nasilno ponašanje u partnerskim vezama, i to u duljem razdoblju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.