Obavijesti

News

Komentari 84

'Suprugu sam ubio, ali ja nisam obiteljski nasilnik i zlostavljač'

'Suprugu sam ubio, ali ja nisam obiteljski nasilnik i zlostavljač'
1

Na županijskom sudu u Karlovcu počelo je suđenje Damiru Matanu (55) koji je u srpnju prošle godine zatočio pa ubio svoju ženu Snježanu a onda pokušao i sebi oduzeti život..

VIDEO

Osim za teško ubojstvo Karlovčanin Damir Matan (55) koji je prije godinu dana ubio svoju suprugu, optužen je i za  kazneno djelo nasilja u obitelji te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Danas je, naime, sjeo na optuženičku klupu Županijskog suda u Karlovcu. U sudnicu je doveden u lisicama. Matan teško govori zbog ozlijede čeljusti koju si je sam nanio. Pokušao je samoubojstvo nakon što je ubio ženu.

matan

– Okrivljeniku se stavlja na teret da je 13. srpnja 2015. oko 17.10 sati u obiteljskoj kući u Karlovcu, tijekom svađe sa suprugom, koju je tijekom bračne zajednice i ranije verbalno, fizički i psihički zlostavljao; srušio je na pod i udarao rukama i nogama po cijelom tijelu. Tereti ga se da je, u cilju da je liši života, iz puške Mauzer ispalio dva hica prema njoj, i to jedan hitac u predjelu lijeve strane leđa, a jedan iz relativne blizine u području glave, iza lijeve uške. Oštećenica je uz niz ozljeda zadobila i strijelne ozljede prsnog koša od kojih je preminula – utvrdili su istražitelji, a državno odvjetništvo saželo u optužnici.

Matan je priznao da je ubio svoju ženu no on smatra da nije riječ o teškom ubojstvu jer ga nije počinio iz ljubomore te da on nije obiteljski nasilnik. Ipak, priznao je nedozvoljeno posjedovanje oružja

matan

Danas su na suđenju ispitana četiri svjedoka a suđenje se nastavlja sutra. Damir Matan će biti ispitan na kraju.

Pucao sebi u čeljust i jedva ostao živ

Damir i Snježana, koji su u braku dobili dvije kćeri, imali su bračnih raznmirica, ali susjedi su pričali da su supružnici bili mirni i pristojni ljudi. No a noć prije nego je ubio svoju suprugu Snježanu, a potom pokušao i sebi oduzeti život, proveo je u zatvoru.  Naime, zbog svađe supružnika policija je intervenirala i pritvorila Damira no to ga očito nije smirilo.

U ponedjeljak po izlasku iz zatvora, posvađao se sa Snježanom, a potom oko 17 sati nju i ostale ukućane zatočio u kući i prijetio im .

Facebook

Kako prije godinu dana svjedočila jedna susjeda, Damir je navodno prvo udario punicu, a potom pucao i na kćer Ivanu dok je s bakom bježala hodnikom.

- Oko 17 sati sam pred njihovom kućom čula galamu, vrisku, svađu. Dvije, tri žene su trčale prema supružnicima i vikale mu 'Pusti je, pusti' – ispričala je tada susjeda te dodaje da su čuli nekoliko hitaca .

Do kuće Matanovih dojurio je njihov rođak i susjed koji je pokušao primiriti situaciju i gotovo sam poginuo .

- Moj kum Ivan Mateša, njihov prvi susjed i rođak je bio kod mene kada ga je pozvala supruga da hitno dođe kući. Odjurio je do kuće Matanovih pokušavajući primiriti situaciju i u tom trenu su se začuli hici. Pred njega je sav krvav izišao Damir s puškom u ruci i rekao mu 'I tebe ću ubiti', te pušku okrenuo prema njemu, ali metak nije htio opaliti. Na sreću, nekako je uspio pobjeći kući i spasio se, te pozvao policiju – ispričala je tada Jarnjević Mika.

Na teren je stigla specijalna policija i pozivala muškarca koji se zatvorio u kuću na suradnju, no on je to odbijao i branio im da prilaze. Nakon sat, dva vremena muškarac je odlučio presudit i sebi i ispalio hitac.Pucao si je u čeljust.

S ozlijedama glave prebačen je u KBC Dubrava i život mu je bio ugrožen. Uspjeli su mu spasiti no metak mu je raznio usnu šupljinu i nos. Bio je i na operaciji rekonstrukcije lica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe