Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Supružnici Pevec pomirili su se s presudom, Višnja i zapjevala

None Foto: Screenshot/Nova TV 2

Ostat ću upisan u analima što sam stvorio najveći trgovački lanac neprehrane, kao što nam je u povijesti jedan Matija Gubec ili Alojzije Stepinac, kazao je Zdravko Pevec

Zdravko i Višnja Pevec krivi su za utaju poreza i pribavljanje nepripadajuće dobiti, presudio je to Vrhovni sud. Trebaju vratiti 4 milijuna kuna. Višnja Pevec treba odslužiti 722 sata dobrotvornog rada, dok Zdravko mora iza rešetaka provesti još 11 mjeseci. 

- Pomirio sam se sa životom, da moram živjeti zbog djece. Ne mogu se pomiriti s presudom, nanesena je velika nepravda, nevjerojatno, ne mogu spavati..., objašnjava svoje emocije Zdravko Pevec za Dnevnik.hr.

- Bilo što da mi daju, neće mi biti teško raditi, navikla sam raditi, govori Višnja Pevec. 

Supružnici će odgovarati za to što su utajili 27 milijuna kuna poreza.

- Ne može to biti, kod mene su svi drugi radili, a ja na kraju odgovoran za njihov rad. Bilo je 120 ljudi u računovodstvu, ni jedan od direktora ništa ne odgovara, govori Zdravko Pevec.

- Ja sam kriva što sam koristila novac koji meni ne pripada, a ja tvrdim da sam sve te novce ostavila u firmi i sad nas još traže da moramo vratiti 4 milijuna - razočarano priča Višnja. 

Zdravko Pevec rekao je kako mu je sada jedino zadovoljstvo što je čist pred Bogom i pred narodom.

- Ostat ću upisan u analima što sam stvorio najveći trgovački lanac neprehrane, kao što nam je u povijesti jedan Matija Gubec ili Alojzije Stepinac - kazao je Zdravko Pevec. 

Na pitanje što će biti s imenom Pevec, bračni par odgovara kako se nadaju da će barem tu biti pravde. 

- To je moje ime, moje prezime, sumnjam na hrvatskim sudovima, ali na europskom sudu mislim da je to kristalno jasno - rekao je Zdravko. 

Višnja Pevec za kraj razgovora izrecitirala je i par stihova, koji bi se mogli odnositi i na situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

- Zvali su me crna višnja,

iz sveg srca plačem ja, 

Zvali su me slatka kušnja, takva sam i ostala

Kad se sjetim da smo svi iste snove sanjali, a moje srce još je mlado...

Tema: Hrvatska

Komentari (141)
  • Sta je naj zalosnije nisu kune uzeli iz tvrtke. Osudili su ih za nesto za sto nisu krivi. Onom Todoricu su oprostili sve i mirno seta Zagrebom. A ljudima koji su radili svoj posao kako spada i ljudima koji su to stekli svojim radom bez da su krali drzavu njih osuduju na ovako nesto. Di to jma?? Pa cekaj ako si vlasnik firme I ako dodje do bankrota zar se tu treba mjesat drzava? Sta drzava ima sa tim? Ostali su doslovce bez icega.

    17. 3. 2019,   00:01
  • Oni profuckali svoje pa eto ih u zatvoru... A sto su profuckali Sanader, Kalmeta, Cobankovic, Todoric, itd itd??? I eto nikome nista

    17. 3. 2019,   01:01
  • Postene ljude treba u zatvor jer nisu bili sposobni da ukradu a lopove i kriminalce treba nagraditi' Sudstvo Hrvatske je prava zalost i sramota i do kada ce to ici tako. Neka nam dragi bog pomogne.

    17. 3. 2019,   00:52