Obavijesti

News

Komentari 131

Surferi nestali u moru u Istri: Valovi visoki do sedam metara

Surferi nestali u moru u Istri: Valovi visoki do sedam metara
9

Istovremeno s ovim događajem jak udar vjetra otkinuo je i dio krova sportske dvorane Veli Jože u Poreču, a u kojem djeca Osnovne škole svakodnevno vježbaju. Ozlijeđenih nije bilo

VIDEO

Dvoje mladića koji su unatoč upozorenju o orkanskom jugu, u ponedjeljak popodne otišli windsurfati u blizini Savudrijskog svjetionika, jer na isti su način vjetar iskoristili i njihovi kolege u Medulinu, su bili nestali.

Kako prenosi iPress, prema zadnjim neslužbenim informacijama umaških ribara jedan od nestalih surfera je pronađen dok će se za drugim potraga nastaviti ujutro. 

Središnjica za traganje i spašavanje potragu će nastaviti tek u utorak ujutro kad bi vjetar trebao se smiriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HRT je u Dnevniku u ponedjeljak navečer objavio izjavu glasnogovornika ministra Olega Butkovića koji je potvrdio da je hrvatski državljanin pronađen, dok slovenskom državljaninu koji je surfao s njim još uvijek nema traga.

- Hrvatski državljanin uspio je sam doplivati do obale u blizini Umaga i pružena mu je pomoć - rekao je David Radas.

Jugo stvara kaos: Valovi visine 6-7 metara su prekinuli promet
Jugo stvara kaos: Valovi visine 6-7 metara su prekinuli promet

Istovremeno s ovim događajem jak udar vjetra otkinuo je i dio krova sportske dvorane Veli Jože u Poreču, a u kojem djeca Osnovne škole svakodnevno vježbaju. Ozlijeđenih nije bilo, ali je materijalna šteta velika. Uz to vjetar je čak uspio pomaknuti i montažno kružno raskrižje kod trgovačkog centra Lidl, zbog čega je promet jedno vrijeme bio blokiran. 

U međuvremenu doznajemo da je zbog jaka vjetra u Puli ozlijeđena i jedna žena na koju je pala oveća grana. Gotovo sa svih strana Istre stižu dojave o većim materijalnim štetama, nestancima struje, pa će se tek ujutro vidjeti sve posljedice strašna nevremena.

Zbog nevremena na Jadranskome moru, splitska luka Lora Hrvatske ratne mornarice (HRM) spremna je pomoći civilnim brodovima, izvijestilo je u ponedjeljak navečer Ministarstvo obrane, a u Jadroliniji su rekli kako su na otvorenome moru tijekom dana valovi bili visoki i do sedam metara.

Pogledajte snimku nevremena u Pirovcu.

Pokretanje videa...

nevrijeme 01:18

Zatvorena dionica A6 Kikovica - Delnice, u prekidu brojne brodske linije 

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice zatvorena je za sve skupine vozila zbog orkanskog vjetra i obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar, a u prekidu su i brojne trajektne, brodske i katamaranske linije.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te na državnim cestama DC1 Korenica-Udbina-Klapavice te DC522 Udbina-Gornja Ploča zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), , javio je Hrvatski autoklub u 21,25 sati..

Zbog jakog vjetra vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A1 između čvorova Ogulin i Karamatići.

Zbog orkanskog juga na području Istre na mnogim cestama ima srušenih stabala i granja stoga se vozačima savjetuje da voze opreznije.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje.

HAK pozivamo vozače na dodatan oprez na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče jer je vozilo u kvaru na 385. km između čvora Dugopolje i čvora Bisko u smjeru Dubrovnika.

U prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije.

Na splitskom okružju u prekidu su brodska linija 614 Korčula-Orebić, brzobrodska linija 9601 Milna- Rogač- Split,- katamaranske linije 9604 Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, 9603 Split-Bol-Jelsa,  9602 Vis - Split i katamaranska linija Korčula-Hvar-Split. U prekidu su i trajektna linije 602 Vis- Split, 604 Split-Vela Luka-Ubli,  631 Split - Supetar, Sumartin-Makarska, 606 Drvenik Veli-Drvenik Mali-Soline,  632 Sućuraj-Drvenik,636 Split - Rogač, 635 Stari Grad - Split i 634 Orebić-Dominče.

Na riječkom okružju u prekidu su katamaranske linije 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijeka i 9309 Novalja - Rab - Rijeka, trajektne linije Merag-Valbiska, Lopar – Valbiska, Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak te brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.
Na zadarskom okružju u u prekidu su katamaranske linije 9403 Zadar-Molat-Brgulja-Zapuntel-Ist, 9404 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, a 9401 Zadar-Premuda-Silba-Olib ne vozi ni danas ni sutra. U prekidu je i katamaranska linija 9406 Zadar-Sali-Zaglav-Bršanj,  brodska linija Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, 431A Zadar-Preko, 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd, katamaranska linija 9405 Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava,  trajektna linije 401 Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda, 431 Zadar-Preko, 433 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, 432 Biograd-Tkon i 434 Zadar-Brbinj

Na šibenskom okružju u prekidu su brodska linija 505 Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice i trajektna linija 532 Šibenik-Kaprije-Žirje.

Na dubrovačkom okružju u prekidu su brodska linija 807 Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, trajektne linije 831 Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, 832 Prapratno-Sobra, 633 Trpanj - Ploče i brzobrodska linija 9807 Ubli-Sobra-Luka Šipanska-Dubrovnik.

Zbog loših vremenskih uvjeta otkazana je linija Dubrovnik-Bari (Italija) te se putovanje prebacuje za utorak s polaskom u 10 sati.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.