Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Susjed snimao cijelu zgradu i pratio tko dolazi u posjete

None Foto: Dreamstime

Prijavio ga je susjed koji mu je potpisao privolu za postavljanje kamere, uvjeren kako će kamera biti postavljena isključivo pred ulaz u njegov stan, no ubrzo se uspostavilo da je zgrada postala “Big Brother”

Sustanar jedne stambene zgrade u Hrvatskoj - ne navodi se ime grada - u zajedničkoj nekretnini postavio čak četiri nadzorne kamere: jednu na katu ispred stana u kojem živi, drugu na izlazu iz zgrade, treću u ulazu iznad sandučića te četvrtu na stepeništu kod stražnjeg ulaza u objekt, piše Jutarnji list.

Prijavio ga je susjed koji mu je potpisao privolu za postavljanje kamere, uvjeren kako će kamera biti postavljena isključivo pred ulaz u njegov stan, no ubrzo se uspostavilo da je zgrada postala “Big Brother”.

Paranoični susjed s kamerama mogao je pratiti sve osobe koje su ulazile i izlazile iz zgrade, a djelatnici Agencije nakon obavljenog nadzora naredili su mu da tri ukloni te da onoj koja mu stoji ispred ulaza u stan promijeni kut snimanja kako ne bi snimao susjedne ulaze. U međuvremenu je u jednoj drugoj zgradi u Hrvatskoj zabilježen susjed koji je kameru postavio u špijunku na ulaznim vratima te snimao susjedni stan i zajedničke prostorije. Naknadno je ustanovljeno da kamera sve snimke pohranjuje pa je vlasniku stana naređeno da isključi mogućnost pohranjivanja materijala i prilagodi kut snimanja.

>>> Više pročitajte OVDJE

Foto: Ilustracija

Komentari (26)
  • znači susjed u zgradi ne smije snimat,a u gradu nas smiju snimat,pa nema stupa,bandere,semafora sa kojeg nam se ne smiješe kamerea,al eto to je legalno,a susjed radi nelegalno jer snima ko ulazi i izlazi iz zgrade?! a da nekoime obiju stan dobro bi došle susjedove snimke da se vidi ko je i kad ulazio u zgradu,naša posla.

    8. 10. 2018,   19:24
  • Bravo susjed...

    8. 10. 2018,   19:05
  • Znaci vi ne znate ni u kojem gradu se to dogodilo, a kamoli u kojoj zgradi se to dogodilo... Ali bitno da ste objavili... iako tko zna je li se to uopće dogodilo

    8. 10. 2018,   19:32