Obavijesti

News

Komentari 53

Šustar: "Uskoro ću objaviti tko će nastaviti rad na reformi..."

Šustar: "Uskoro ću objaviti tko će nastaviti rad na reformi..."

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar izjavio da će uskoro biti objavljena imena članova povjerenstva koje će nastaviti rad na kurikularnoj reformi te kako se s reformom neće krenuti od jeseni.

VIDEO

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar izjavio je u četvrtak da će uskoro biti objavljena imena članova povjerenstva koje će nastaviti rad na kurikularnoj reformi, koja ulazi u fazu javne rasprave.

Ekspertna skupina koju je vodio Boris Jokić predložila da se s reformom ne ide na jesen i mi smo se, kad smo dobili dokumente, uvjerili da je takav prijedlog realan, rekao je ministar Šustar odgovarajući na novinarska pitanja nakon dodjele nagrade "Luka Ritz".

 Od prethodne radne skupine dobili smo sve dokumente i sada slijedi javna rasprava, a nakon toga recenzija stručnjaka. Riječ je novom formatu koji predviđa i nove ljude, no to ne znači da u tom povjerenstvu nema mjesta i za članove radne skupine koji su do sada radili na reformi, izjavio je Šustar. 

Smatra da u obzir treba uzeti čitavu vertikalu u obrazovanju, više uključiti akademsku zajednicu, visokoobrazovne institucije, kako bi se obuhvatio čitav obrazovni sustav. Također je dodao da su pozvali dosadašnje članove iz 40-ak radnih skupina te da su se neki odazvali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Objasnio je da im je ideja da povjerenstvo koje će biti imenovano bude vezano za mandat ove tehničke Vlade.

Moramo biti korektni, radi se o hrvatskoj reformi koja je počela prije mandata ove Vlade i koja će još potrajati. Nije potrebno da netko tko dođe poslije nas čisti naše kosture iz ormara, kao što smo nažalost mi to morali učiniti s nekim stvarima koje se ne tiču ekspertne radne skupine, već odluka koje su trebale biti donesene, a nisu, rekao je.

Zamoljen da komentira Jokićevu izjavu da se nisu čuli od 1. lipnja, Šustar je odgovorio da nije vrijeme za prepucavanja.

Bivša radna skupina je uredno dostavila dokumente, s naše strane ljudi koji su uključeni u taj posao kontaktirali su članove radne skupine, odgovorio je i ključnim ocijenio da se čitav posao oko reforme obrazovanja odradi dobro i profesionalno.

Sada je ključna javna rasprava, a nakon toga javna recenzija, da stručnjaci ocijene što je dobro napravljeno, a što treba popraviti.

Nakon toga slijedi priprema nastavnika, bez kojih reforme, ma kako dobro zamišljena bila, neće biti. Na koncu treba se pripremiti i za povlačenje novca iz europskih fondova, rekao je ministar.

Na pitanje o stipendijama za djecu branitelja koje po nekim informacijama kasne, rekao je da je to u nadležnosti Ministarstva branitelja. To je vrlo važno pitanje, no nažalost netko ga je pogrešno adresirao, a to naši branitelji i njihova djeca ne zaslužuju, odgovorio je.

Što se školskog prijevoza tiče, odgovorio je da roditelji mogu biti mirni jer će se do jeseni izraditi model koji će uključivati dohodovni cenzus. To će biti pravedniji model kojim će se onima kojima je potrebno osigurati školski prijevoz, rekao je ministar Šustar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a