Obavijesti

News

Komentari 71

'Sustav je ubio mog sina. Moja djeca dozivaju umrlog brata...'

'Sustav je ubio mog sina. Moja djeca dozivaju  umrlog brata...'
2

Neću vam dozvoliti da radite ovo što radite... i neće vam niti jedno dijete više umrijeti. Niti jedno. To vam ja kažem, poručila je Ivana Bebić, majka nedvno preminulog Gabrijela (9)

VIDEO

Predstavnici Građanska incijative Sinovi i kćeri Metkovića na tiskovnoj su konferenciji izrazili nezadovoljstvo stanjem zdravstvenog sustava i dali su ministru rok da se do 28.veljače očituje o njihovim zahtjevima, inače će u subotu će blokirati magistralu u Opuzenu u vremenu od 14 do 17 sati, piše Metković.net.

Inicijativa traži da ministar donese odluku o gradnji regionalne bolnice, opremanje ordinacija Doma zdravlja u Metkoviću medicinskom opremom, CRP analizatorima, izjednačavanje koncesionara liječnika i onih koji rade u javno-zdravstvenom sustavu pri Domu zdravlja te u konačnici 24-satnu medicinsku skrb za sve građane doline Neretve svih sedam dana u tjednu.

Građanska inicijativa nezadovoljna je nepostupanjem po zaključcima zajedničkog sastanka s ministrom Kujundžićem, održanog prije dvadeset dana. Predstavnik inicijative Ivo Matičević ustvrdio je da par kozmetičkih promjena u nabavci određenih uređaja u Domu zdravlja u Metkoviću ne ispunjava ni minimalni dio obećanog na sastanku s ministrom

'Sustav je ubio moje dijete'

Na tiskovnoj konferenciji bila je i Ivana Bebić, majka malog Gabrijela, devetogodišnjeg dječaka

Gabrijelova majka Ivana naglasila je da su njezino dijete ubili hrvatski Ustav i 'onaj pojedinac iz Zagreba', jer su dozvolili da pojedinci u Hitnoj i Domu zdravlja 'sjede nogu preko noge'.

- Sustav je ubio moje dijete. Od hitne u Metkoviću se pravi pogrebno društvo. Bolje da je zaključaju nego da rade na način kao do sada. Moja djeca dozivaju svoga umrlog brata. Kad odemo na groblje lupaju nogicama po ploči i čekaju da izađe. Što ću ja reći mojoj djeci koja čekaju svoga brata. Hoće li mi Ustav RH reći što da radim - kazala je. 

- Kada će se pokrenuti zdravstveni sustav da se ovako nešto više nikada ne dogodi? Moje dijete je u dva u noći vraćeno sa hitne pomoći, doktorica je rekla da ima kod kuće sve potrebne lijekove, a sestra ujutro je vratila dijete koje je bilo modrih usta. Pitam ih samo spavaju li mirno -izjavila je potresena Ivana Bebić.

Gabrijelova majka zahvalila je pedijatrici Kseniji Kaleb i poručila da zna kako je sve što je mogla učinila za Gabrijela.

- Veliko ti hvala, a gamad će biti tamo gdje im je mjesto - poručila je Bebić.

'Izdrži ako možeš, ako ne možeš, znaš najbolje...'

Zahvalila se i doktoru Markiću što joj je omogućio da vidi sina posljednji put na intenzivnoj te se prisjetila tih teških trenutaka.

- Govori mi sestra, gospođo, on vas ništa ne čuje, a ja im kažem, Gabrijele ljubavi, majka se na tebe neće ljutiti. Izdrži ako možeš, ako ne možeš, znaš najbolje. I za te suze što su ispustile iz njegovih očiju, tu večer, vas četvero i Ustav Republike Hrvatske, neću vam dozvoliti da radite ovo što radite... i neće vam niti jedno dijete više umrijeti. Niti jedno. To vam ja kažem - poručila je na kraju shrvana Gabrijelova majka.

- Nemate pojma s kim ovaj put imate posla - dodala je.

Građanska inicijativa je također iznijela podatak da je na području koje bi pokrivala regionalna bolnica, dakle dijelu Dubrovačko-neretvanske i Splitsko dalmatinske županije 680 ljudi umrlo od kardiovaskularnih bolesti jer nisu mogli doći do bolnica u Splitu ili Dubrovniku unutar zlatnog sata.

- Naša Vlada ne poštuje zakone i ugrožava ljudska prava i živote građana doline Neretve jer država i županija zajednički trebaju graditi regionalnu bolnicu koja je ovom kraju prijeko potrebna, zaključio je Ivo Matičević. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu