Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sutra štrajkaju četiri županije, a u ponedjeljak cijela Hrvatska

None Foto: Davor Puklavec/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Iako je premijer Andrej Plenković u srijedu najavio povećanje plaće svim državnim i javnim službenicima za 6,12 posto tijekom tri vala, Sindikat je odlučio i dalje biti u štrajku

Primorsko-goranska županija, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Ličko senjska bit će u štrajku u petak, objavili su prosvjetni sindikati, javlja N1. U ponedjeljak će štrajkati cijela Hrvatska ukoliko "ne dođe do bitnog pomaka, do sastanka i rješenja naših zahtjeva", najavili su sindikati. 

Šestog dana štrajka, u četvrtak, u štrajku su škole u četiri županije: Zadarskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj.

- Sindikat je bio u punoj snazi, kolege su poslale jasnu poruku time - rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio raspravom o izmjenama Pomorskog zakonika MILORAD BATINIĆ 'Štrajk nije naš problem, a kad će prestati odlučit će sindikati'

Komentirao je odluku premijera i rekao kako je u četiri županije u četvrtak štrajkalo 89,37 posto članova Sindikata. 

- Naši članovi shvatili su zašto su u štrajku i poslali su poruku - rekla je. 

Zagreb: U Banskim dvorima održana je 185. sjednica Vlade RH POVEĆANJE PLAĆA Divjak: Povećati plaće, ali bez izmjene uredbe ne bi bilo dobro

Andrej Plenković je u srijedu najavio povećanje plaća od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima i to u tri vala povećanja po 2 posto. Premijer je kasnije u Saboru rekao kako je štrajk, po njegovom mišljenju, nakon "ovakve ponude, suvišan". 

Ministar financija Zdravko Marić slaže se s njimje. Napomenuo je da će idućih mjeseci krenuti u reviziju Uredbe o složenosti poslova, tj. koeficijentima.

- To se prijašnje vlade nisu usudile - rekao je. 

Komentari (369)
  • Lijepo. Učitelji sjede u zbornici, naručuju catering, ispijaju kavice, jedu kolače. I to će naplatiti kao radni dan. A učenici? Učenicima je uskraćeno pravo na školovanje, odnosno morati će se odreći svog slobodnog vikenda i dolaziti subotom na nastavu. Da nadoknade ono što su njihovi nastavnici odbili raditi.

    17. 10. 2019,   12:46
  • Zamislite ovakav štrajk vatrogasaca. Halo, izbio je požar, susjedu gori kuća... oprostite, ali mi smo u našoj županiji danas u štrajku, zovite nas u subotu..... Ili Hitna pomoć: Halo, hitna, dogodila se prometna nesreća, ima ozlijeđenih. - oprostite, ali mi smo danas u štrajku, zovite nas u subotu.... Ne dao bog da se profačima ovakvo što dogodi zatrebaju li hitnu ili vatrogasce...

    17. 10. 2019,   12:53
  • Najgore u ovovj državi prolaze normalni radnici u privatnom sektoru!

    17. 10. 2019,   12:53