Obavijesti

News

Komentari 171

Suze u Antinu: Bože, zašto? Izgubila oca, muža, a sad i sina

Suze u Antinu: Bože, zašto? Izgubila oca, muža, a sad i sina
1

Dječak Duje (2) poginuo je u frontalnom sudaru kraj Vinkovaca. Auto je vozila mama Jelena, a vjerojatan uzrok nesreće su sklizak kolinik i neprilagođena brzina. Ljetos su Jeleni preminuli otac i suprug

VIDEO

Moj maleni unuk, naš divni anđeo Duje, nije napunio ni tri godine, a sad ga, nažalost, više nema, drhtavim glasom govori dječakov djed.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:34

Lice mu se grči u boli. Suze ni ne pokušava zaustaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cijeli Antin, maleno selo nedaleko od Vinkovaca, u potpunom je šoku. Nakon što je u ponedjeljak stigla vijest da je u prometnoj nesreći poginuo dječačić, svima je kroz glavu prošlo samo jedno pitanje: Bože, zašto!? Kakvo je to prokletstvo na toj obitelji?

Tragedija kod Vinkovaca: Sudar dva auta, poginulo je dijete (2)
Tragedija kod Vinkovaca: Sudar dva auta, poginulo je dijete (2)

Mališan je nastradao u frontalnom sudaru dva automobila. On je bio u onome koji je vozila njegova majka Jelena (32). Nju su s teškim ozljedama prebacili u bolnicu. Prije nekoliko mjeseci umrli su joj suprug i otac.

Mama ostala u bolnici, za seku se brinu baka i teta

Duje je bio u automobilu sa sestrom (5) i mamom Jelenom (32). Vjerojatni uzrok nesreće su sklizak kolnik i neprilagođena brzina. Jelena je automobilom prešla u zavoju u suprotni trak i udarila u Volkswagen koji je dolazio iz drugog smjera.

U dvorištu obiteljske kuće uz djeda su baka i teta, sestra Dujina preminulog oca Krune. Izgubio je bitku s teškom bolešću

- Što da kažem, ne mogu vjerovati da se ovo događa - govori teta kroz suze i bolne jecaje. Još nosi crninu u spomen na pokojnog brata, a obitelj je stigla nova tragedija.

Dujina baka stoji iza nje.

Rukama otire suze s lica pa napušta dvorište. Ulazi u kuću vidjeti je li se Dujina sestra (5) probudila. Djevojčica je u nesreći, nasreću, lakše ozlijeđena, a liječnici su zbrinuli i dvoje iz drugog automobila, 43-godišnjaka i 38-godišnjakinju iz Silaša.

Izgubila kontrolu u zavoju

Na teren su odmah nakon dojave izašli vatrogasci, policija i Hitna pomoć.

Poginuo dječak (2): Vozačici su ljetos umrli muž i otac, sad sin
Poginuo dječak (2): Vozačici su ljetos umrli muž i otac, sad sin

Loša infrastruktura

Cesta na kojoj je poginuo dječačić puna je zavoja i nepogodna za vožnju, kažu mještani.

- Zbog neprilagođene brzine u zavoju vozačica je izgubila kontrolu nad upravljačem, nakon čega je vozilom prešla na suprotni kolnički trak te je došlo do udara u osobno vozilo marke Volkswagen koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Od posljedica zadobivenih ozljeda dijete je preminulo na mjestu nesreće, a četiri osobe su ozlijeđene i liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima - naveli su iz PU vukovarsko-srijemske nakon obavljenog očevida kojim je rukovodio državni odvjetnik. Cesta prema Tordincima bila je zatvorena do 13 sati.

Umrli joj muž, tata, pa sin

- Sad nam je jedina briga da pokopamo našeg malog anđela - rekla je obitelj.

Inače, Dujina mama Jelena se prije nekoliko godina doselila s obitelji u Antin iz Vinkovaca, gdje joj živi majka.

Jelenin pokojni suprug Kruno nekoć je bio instruktor vožnje. Nažalost, nedugo nakon doseljenja u Antin teško se razbolio. Nakon što je izgubila supruga, Jeleni je ubrzo preminuo i otac.

- Svima nam je teško. Nije to samo tragedija te obitelji, nego cijelog njihova sela. Ne možemo vjerovati da je ovo istina - govore rijetki mještani koje susrećemo na ulici. Svima je knedla u grlu.

- Jelena je čvrsta žena. No nakon svega ne znam kako će preživjeti gubitak djeteta. Umrli su joj suprug i otac. Brinula se o kućanstvu i bolesnoj majci. Njezina petogodišnja kći bila je jako vezana za brata. Čuli smo da je auto bio jako smrskan nakon sudara. Kamo je vozila djecu kad se to dogodilo, ne znam, ali ono što znam jest da se za njih brinula poput prave lavice - rekao je jedan od mještana jedva susprežući suze.

Susjedi obitelj opisuju kao složnu. Za mamu Jelenu imaju samo riječi hvale. Kažu da je brižna majka. Sve što je radila, radila je za djecu i pazila ih u svakom trenutku. Uvjereni su da Jelena nikad djecu namjerno ne bi izložila nikakvoj opasnosti.

- Otkad su se doselili bila je dobra i vrlo ljubazna prema svima, iako je rijetko izlazila iz kuće. Dječicu nikad niste mogli vidjeti na cesti. Uvijek su bili izrazito pristojni i mirni, vidjelo se da se brine o njima - priča nam Antun Matanović, prvi susjed obitelji. Ispod glasa dodaje kako smatra da je kiša zbog koje je kolnik bio sklizak najveći krivac za ovu tragediju.

- Bože sačuvaj, čim su mi javili što se dogodilo, želudac me zabolio. Jednom riječju strašno, ma prestrašno - neutješno je odmahivala glavom sumještanka Marija Mijakić.

'Bila je vrlo brižna mama'

Cestu na kojoj je Duje poginuo opisuje kao punu zavoja i nepogodnu za vožnju.

Pogibija malenog Duje samo je posljednja točka u crnom nizu na hrvatskim prometnicama. Sve je počelo prošle srijede, kad su Edi N. (22) i njegova djevojka Žaklina M. (23) poginuli u nesreći kraj Murskog Središća. Žena (77), putnica iz automobila u koji se Edi N. frontalno zabio, preminula je kasnije u bolnici. Dan kasnije u mjestu Dragovci kraj Pleternice u prometnoj nesreći poginuli su Stjepan R. (21) i Jure B. (18).

U pet dana 12 poginulih

Istog dana su u Runovićima kraj Imotskog četiri mladića izletjela s ceste i udarila u zid kuće. Jedan je dječak (16) preminuo na mjestu nesreće, dok je drugi (16) podlegao ozljedama u bolnici. Runovići su zbog tragedije proglasili tri dana žalosti. Od prošle srijede do utorka na hrvatskim je cestama poginulo 12 ljudi. Uzrok svih nesreća su, navodi policija, neprilagođena brzina po kiši i smanjena vidljivost noću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag