Obavijesti

News

Komentari 221

Svađa Olujića i Pusić: O meni ste lagali, a želite biti sudac...

Svađa Olujića i Pusić: O meni ste lagali, a želite biti sudac...
2

Kandidat za ustavnog suca Željko Olujić i Vesna Pusić na razgovoru s kandidatima posvađali su se pred cijelim Odborom. Pusić je Olujića optužila da je o njoj javno lagao

VIDEO

Na razgovoru s kandidatima za ustavne suce posvađali su se kandidat Željko Olujić i Vesna Pusić. Nakon što je on odgovorio na pitanja Roberta Podolnjaka i Peđe Grbina, pitanje mu je odlučila postaviti i Pusić.

- Javno ste lagali da ja nisam završila gimnaziju, a želite biti ustavni sudac. Kako to smatrate spojivim - upitala je Pusić, a Olujić joj je odgovorio kako je tužno da s pozicije potpredsjednika Sabora i članice Odbora unosi svoj subjektivan stav.

- O nečem što ste imali prilike raspravljati sa mnom javno, ali ste šutjeli. Ja neću za vas upotrijebiti tako teške riječi kao što ste vi za mene, jer štujem vašu poziciju, ali tu unositi nešto što sam rekao je najblaže rečeno bezobrazno - rekao je, a ona mu je odgovorila kako ''to nije bezobrazno jer se radi o činjenicama''. 

- Zasto me niste onda tužili - pitao je on. Pusic je rekla kako s njim nije željela ulaziti u polemiku. 

- Ali pitam sada kad ste se prijavili za ovako časnu poziciju. To je za mene nespojivo. To je vrlo relevantno za funkciju za koju ste se vi javili. To sad nije više samo pitanje političkog nadmudrivanja - rekla je.

- Sve što sam rekao je istina i vi to dobro znate - kazao je Olujić. 

- Pa provjerite - odgovorila je Pusić.

- Tužno je da ja moram tražiti zaštitu predsjednika Odbora da me zaštiti od vaših subjektivnih napada. To nema veze s mjestom na koje sam se ja kandidirao - kazao je Olujić. 

Raspravu je prekinuo Podlnjak, ali je prije toga pitao Pusić ima li još koje pitanje za kandidata.

- Za Olujića sigurno ne - odgovorila je. 

Pokretanje videa...

01:04

Inače, Olujić je prije toga odgovorio na pitanje što ga kvalificira za ustavnog suca, pri čemu je naglašeno da se mnogo odvjetnika prijavilo na ovu funkciju. 

- Ne treba odvjetništvu pristupati na bilo koji način koji bi ukazivao na pristranost. Ja sam legalist. Za mene su zakon i Ustav iznad svega. Ustav je sveta knjiga. Nije odvjetništvo to koje ograničava. Mislim da još više otvara horizonte - kazao je. Smatra, također, da je nedopustivo da se neki predmet rješava 20 godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21