Obavijesti

News

Komentari 63

Svađali se, tukli petero djece i trošili uludo. Ne idu u zatvor...

Svoju djecu nisu hranili niti ih vodili liječniku. Majka i partner djeci nisu osiguravali osnovne životne potrebe. Ipak, neće u zatvor, a djecu su udomili..

VIDEO

Općinski sud nepravomoćno je osudio 38-godišnjakinu i njezinog izvanbračnog partnera (41), s područja sjeverozapadne Hrvatske, na uvjetne zatvorske kazne zbog višegodišnjeg zanemarivanja petero djece.

Teretili su ih da su u odgoju koristili metode koje nimalo nisu primjerene za one najmanje.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa...

01:00

Majka je dobila godinu dana zatvora, a njezin bivši partner 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Roditeljska tortura i ‘život iz pakla’ za djecu trajao je nešto više od pet godina. Od sredine lipnja 2008. do prosinca 2013. godine, bračni par se gotovo svakodnevno svađao i fizički obračunavao pred djecom. U presudi, koju je sutkinja za mladež donijela početkom prosinca, stoji da su roditelji bili svjesni da ugrožavaju i nepovoljno utječu na pravilan psihofizički i socijalni razvoj te zdravlje, odgoj i obrazovanje. Oni su se gotovo svakodnevno, u njihovoj nazočnosti, svađali i tukli zbog čega je često morali intervenirati policija. Zbog tih sukoba bili su i prekršajno prijavljivani te su se protiv njih vodili postupci.

Koliko se Hrvata iselilo jer im se ovakvi sudovi i suci gade?!
Koliko se Hrvata iselilo jer im se ovakvi sudovi i suci gade?!

Djecu su i fizički kažnjavali. Udarali su ih rukama po raznim dijelovima tijela, i nisu vodili brigu o njihovom zdravlju. Djeca nisu išla na redovne liječničke preglede i nisu redovno cijepljenja. Bolila ih je briga za školovanje djece pa nisu dolazili na njihove zakazane roditeljske sastanke niti su im pomagali kako bi uspjeli svladati gradivo. Djeci nisu osiguravali osnovne životne potrebe kao što su hrana, odjeća, obuća i higijenske potrepštine zbog čega su djeca često bila gladna, bez higijene i neadekvatno obučena.

Nakon mnogih ekscesa, muškarac i žena su u lipnju 2013. godine raskinuli izvanbračnu zajednicu. Ipak, nakon razvoda, ostali su živjeti u istom kućanstvu. Majka je na skrbništvo dobila troje, a njezin bivši partner dvoje djece. Nažalost po maloljetnike, oni su se nastavili ponašati po starom obrascu. Zbog svih tih propusta Centar za socijalnu skrb je udomio svih petero djece. Inače, loša financijska situacije tu nije bila uzrok problema. Naime, bivši partneri su više nego solidno zarađivali. Ženina je plaća iznosila oko 4500 kuna, dok je muškarac, kao privatnik, imao plaću višu od 10.000 kuna mjesečno. Unatoč tome, sve osim djece bilo im je na prvom mjestu.Žalba protiv ove presude nije dozvoljena.

Počelo je suđenje ocu koji je na Pagu djecu pobacao s balkona
Počelo je suđenje ocu koji je na Pagu djecu pobacao s balkona

Podsjetimo, Hrvatsku je u veljači šokirao slučaj muškarca s otoka Paga koji je bacio svoje četvero djece s balkona. S ozljedama su prevezena u bolnicu, a on je uhićen. U rujnu je objavljeno kako zbog svog monstruoznog čina vjerojatno neće dobiti veliku kaznu jer je bio smanjeno ubrojiv zbog bolesti glave

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je