Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svaki osmaš može od doma birati u koju srednju školu želi

None Foto: Screenshot

Svaki učenik može prijaviti najviše 10 obrazovnih programa u pet škola. Od trenutka prijave u sustav učenici će moći pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni program

Učenici osmih razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj, od četvrtka će se iz svojeg doma ili škole moći prijavljivati u obrazovne programe diljem Hrvatske. Svaki učenik može prijaviti najviše 10 obrazovnih programa u pet škola. Od trenutka prijave u sustav učenici će moći pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni program. 

Podaci će se ažurirati svakih sat vremena. 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović će u 13 sati iz Osnovne škole Antuna Kačića Miošića u Ludbregu simbolično poslati prvu prijavu u sustav upisa u 1. razred srednje škole. Zahvaljujući projektu koji starta ove godine u suradnji s CARNet-om, učenici i roditelji više neće morati trošiti vrijeme i novac za prijavu upisa.  

Liste prioriteta zaključuju se 26. lipnja, a konačna ljestvica poretka bit će gotova 5. srpnja.

Komentari (17)
  • A šta će jadni roditelji koji nemaju za kompjutere ili koji se njime neznaju služit. nemam ništa protiv toga dapače

    9. 5. 2013,   12:08
  • za par godina više neće morati ići ni do škole..da se slučajno ne pretrgnu od hodanja ...sve će bit preko kompjutera..je*o te kompjuter!!!!

    9. 5. 2013,   10:47
  • Hvalevrijedan projekt u kojem do zadnjeg trena nećemo znati da li su nam djeca upisana, jer se neće vidjeti na listama oni koji dolaze iz inozemstva ili imaju izravan upis, a škole nižeg ranga na popisu želja se automatski brišu određenog datuma Tako da je vrlo lako moguće da moje dijete sa odličnim ocjenama uopće ne bude upisano u školu koju želi, nego onu u kojoj će biti mjesta. Osim toga još hvalevrijedniji bio je potez ukidanja dodatnih bodova za upis, npr dijete išlo 5 godina u glazbenu školu (0 bodova jer se po novom boduje 6 godina umjesto dosadašnjih 4 godine), ili ostvareno prvo mjesto na županijskom natjecanju (0 bodova).Bravo Jovanoviću, bravo savjetnici iz Ministarstva odvojeni od stvarnosti!!!!

    9. 5. 2013,   11:54