Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svaki osmaš može od doma birati u koju srednju školu želi

Komentari (17)
 • A šta će jadni roditelji koji nemaju za kompjutere ili koji se njime neznaju služit. nemam ništa protiv toga dapače

  9. 5. 2013,   12:08
 • za par godina više neće morati ići ni do škole..da se slučajno ne pretrgnu od hodanja ...sve će bit preko kompjutera..je*o te kompjuter!!!!

  9. 5. 2013,   10:47
 • je je sve je to super a šta je sa onom bidnom djecom kojima roditelji zbog financijskog stanja ne mogu priuštiti kompjuter i internet (a takvih je puno) i što je s onom djecom koja žive u vukojoje....... koja nemaju uopće mogučnosti pristupu internetu, kako će se oni upisati u školu???Jel se itko zapita za to???

  9. 5. 2013,   14:19
 • Tko će mi garantirati da računalo nije pogriješilo, tko će mi garantirati da neki administrator tog velebnog sustava nije ubacio nekog u sustav "preko e-veze"?

  9. 5. 2013,   12:27
 • Hvalevrijedan projekt u kojem do zadnjeg trena nećemo znati da li su nam djeca upisana, jer se neće vidjeti na listama oni koji dolaze iz inozemstva ili imaju izravan upis, a škole nižeg ranga na popisu želja se automatski brišu određenog datuma Tako da je vrlo lako moguće da moje dijete sa odličnim ocjenama uopće ne bude upisano u školu koju želi, nego onu u kojoj će biti mjesta. Osim toga još hvalevrijedniji bio je potez ukidanja dodatnih bodova za upis, npr dijete išlo 5 godina u glazbenu školu (0 bodova jer se po novom boduje 6 godina umjesto dosadašnjih 4 godine), ili ostvareno prvo mjesto na županijskom natjecanju (0 bodova).Bravo Jovanoviću, bravo savjetnici iz Ministarstva odvojeni od stvarnosti!!!!

  9. 5. 2013,   11:54
 • Što ih maltretirate ministre da gube vrijeme na prijavama, umjesto da vise po fejsu? Ako su do sada mogli zamalo pa trojkaši upisati medicinu u vašem gradu, a odlični učenici su ispadali, što bi se sad trebalo promijeniti? Možda ovakvo prosipanje pameti i velikoga rada? Zna se već tko će gdje biti upisan i bez ovih gluposti.

  11. 5. 2013,   02:34
 • Ovaj sustav proizvesti će masovnu psihozu i stres i djeci i roditeljima koji će stalno nešto provjeravati i neće ni spavati do 5. srpnja. Prije si imao stajanje u redu i predaju papira, i to je bilo to. Jednodnevni napor i stres, ali si bar znao da si se upisao.

  9. 5. 2013,   12:29
 • sad neće imati samo stres ko upisa na fakultet nego i kod upisa u srednje škole... danima će samo sjediti pred ekranom i gledati na kojem se mjestu nalaze na rang listi

  9. 5. 2013,   16:21
 • djeca i roditelji ne moraju hodati po skolama, nositi hrpe papira, cekati kada ce biti objevljeni rezultati. u svakom trenutku cemo moci znati rezultate, posto ce se azurirati svakih sat vremena. odlican projekt. sve pohvale.

  9. 5. 2013,   10:10
  • Šta j efalilo nošenju papira u školu i čekanju rezultata u redu? Pa to j ejednom u životu, ali bar si se upisao gdj esi htio. Sada će se sve prepustiti računalima, a ona se ne mogu provjeriti, zar ne?

   9. 5. 2013,   12:25
  • tesko nam je svima ugoditi. prosle generacije su se zalile na guzve, redove, da fizicki ne mogu stici na nekoliko lokacija, a sve se trebalo gotovo u istri tren obaviti. sad opet ne valja... ne znam, cudan smo mi narod. a tko nema racunalo kod kuce, organizirano je po skolama i sa skolskog racunala se mogu prijaviti. a sto se psihoze tice... i sama sam iscekovala rezultat do objave... to je normalna stvar, a jedina je razlika sto cemo sada moci pratiti iz sata u sat kako stojimo na listi.

   9. 5. 2013,   13:43