Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Švaljek: Financiranje Dinama i ostalih klubova nije odlučeno

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Smanjeni su rashodi za 450 milijuna kuna, što je pad rashoda za 7 posto. No, ukupno zbog izmjena zakona gradski proračun će ostati bez oko 780 milijuna kuna

S gradonačelnikom Milanom Bandićem ću rado popiti kavu, no on je mene opunomoćio da prema vlastitoj prosudbi donosim sve odluke samostalno, rekla je večeras Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek gostujući u Dnevniku HRT-a

Govorila je o proračunu za 2015. godinu koji je upućen u proceduru u Gradskoj skupštini. Smanjeni su rashodi za 450 milijuna kuna, što je otprilike pad rashoda od 7 posto u odnosu na 2014. No, ukupno zbog izmjena zakona gradski proračun će ostati bez oko 780 milijuna kuna.

- Financiranje Dinama i ostalih klubova još nije odlučeno. Nakon što se donese gradski proračun za 2015. Savez sportova grada Zagreba izradit će program sufinanciranja potreba u području sporta i tada će se znati što će se i u kojoj mjeri financirati - rekla je Švaljek. 

Dodala je i da se ide u prodaju gradskih nekretnina koje su do sada bile neaktivne.

-  Radi se o imovini kao što su terme Blato, blok Badel, Zagrepčanka, Gredelj, prostor Zagrebačkog velesajma. Taj prostor ne donosi adekvatne prihode Gradu, a nije bio niti u razvojnoj funkciji jer temeljem tog prostora nije došlo do zapošljavanja - pojasnila je.

Za čelnika Zagrebačkog holdinga bit će uskoro raspisan javni natječaj, a povećanja cijena komunalija neće biti.

Komentari (44)
  • Gospođo Švaljek neka Mamić konačno započne financirati Dinamo iz vlastitog džepa kad se ionako ponašao kao da je Dinamo njegovo vlasništvo.Lako je tuđim k.... po koprivamama mlatiti.A bit će zanimljivo vidjeti kako ćete uspjeti namiriti sve one uhljebe i onima kojima Bandić "duguje",a sa puno manje novca u blagajni.

    30. 11. 2014,   22:06
  • Nije mi jasno, je li Dinamo privatni klub ili ne ?? Ispada da nije ,ako se financira iz gradskog proračuna..Ili su samo igrači Dinama Mamićeva "privatna" svojina , pa trguje s njima kao sa robovima. (Eduardo)

    30. 11. 2014,   22:50
  • ... novac od grada kolko je meni poznato koristi se za održavanje stadiona koji je gradsko vlasništvo ... no možda nisam u pravu ... strava ...

    30. 11. 2014,   23:36