Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Svatko može odlučiti hoće li se i kako politički aktivirati'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na opasku da predsjednik Sabora nije osudio odlazak zastupnika Glasnovića na skup njemačkih neonacista, Bačić je uzvratio kako je zastupnički mandat neotuđiv i izboren na izborima

Na svakom građaninu, pa tako i na Ivici Todoriću je da ocijeni hoće li se i na koji način politički aktivirati. Čisto sumnjam u njegovu pobjedu na izborima, ali u Hrvatskoj se svatko može baviti politikom, poručio je Branko Bačić (HDZ) komentirajući najavu Todorića da izlazi na izbore.

Prokomentirao je i najavu iz Kluba Milana Bandića, koji neće podržati proračun, ako se ne osigura novac za besplatne udžbenike za sve.  

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu PredsjedniÅ¡tva i Nacionalnog vijeća IVICA IDE NA IZBORE Butković: Za izbore se mogu kandidirati svi koji nisu osuđeni

- Ne doživljavam to kao ultimatum, niti bih ultimatum prihvatio. Na početku mandata s predstavnicima klubova vladajuće većine usvojen je program rada Vlade i u njemu nema govora o besplatnim udžbenicima, ali otvoreni smo za razgovore o poboljšanju statusa profesora i obrazovnog sustava, ali ultimatume ne prihvaćamo - kazao je. 
Kada je riječ o analizi pučke pravobraniteljice o revizionizmu NDH, navodi kako nije pročitao cijelu analizu no iz onog što je pročitao u medijima poručuje.

Zagreb: Hrvatski sabor počeo 10. sjednicu 'TKO SU MU BILI SPONZORI?' Bernardić: Ivica Todorić ulazi u politiku? Ma, to je smiješno...

- Ne slažem se s ocjenom pučke pravobraniteljice, koja je na određeni način prozvala državne institucije, da je javnom prostotu prisutan puzajući fašizam, da buja neofašizam. Postoje ekscesi koje ni ne prihvaćam i koje Vlada i vladajuća većina osuđuju, kao i hrvatsko pravosuđe. Ali, te ekscese ne bih generalizirao i prokazivao državu i državne institucije. Nisam to očekivao na ovaj način od pučke pravobraniteljice - kazao je. 

TOMISLAV KLAUŠKI Todorić bi spašavao Hrvatsku. Ali tek kad nahrani golubove...

Na opasku da predsjednik Sabora nije osudio odlazak zastupnika Glasnovića na skup njemačkih neonacista, Bačić je uzvratio kako je zastupnički mandat neotuđiv i izboren na izborima te svaki zastupnik ima odgovornost za političko djelovanje. 

- Što se misli o takvom nastupu kolege zastupnika, odredit će na idućim izborima birači. Ne prihvaćam podršku onim političkim strankama koje u svojim programima na bilo koji način podrazumijevaju provođenje fašističkih, nacističkih elemenata, neprihvatljivih za hrvatsko društvo. HDZ osuđuje sve pojave ekstremizma i u tom kontekstu mogu ocijeniti postupak našeg kolege - rekao je. 

Komentari (13)
  • Pa Vas u saboru jedva da je 10% građana izabralo. Tu ste po volji svojih partija, a ne građana.

    21. 11. 2018,   16:31
  • Koje su najbolje i najfunkcionalnije vlade na svetu?one koje su izabrane voljom glasaca i koje rade upravo ono sto su glasacima obecali....A sto radi Hrvatska vlada?ona brani sebe i svoje nerazumne odluke upravo od svojih glasaca.Kad ih pritisnes za te nerazumne odluke...kazu ili nisam citao ili daju odgovor koje znaci sve i nista...Dakle mrtvilo bez ikakvih pomaka....Uz opasku da rado naznacuju sto su dobroga uradili...po njima dobroga...a ostalo nije vredno pomena....Mozda Dalija unese tempo?

    21. 11. 2018,   16:25
  • Kad buju oni više prestali njatke o tim partizanima,nacistima... pa kaj nemamo većih problema a i koji je hurac ovaj išel na taj skup jest odojka ne kužim aj bok

    21. 11. 2018,   16:10