Obavijesti

News

Komentari 224

Sve bi ponovila: "Novac sam digla za bolesno dijete iz BiH"

Sve bi ponovila: "Novac sam digla za bolesno dijete iz BiH"
3

Đana Atanasovska priznaje da je podigla 163.000 kuna, no tvrdi da je novac dala za liječenje drugog djeteta. Dječak je iz Livna. Liječio se u Splitu pa na Rebru...

VIDEO

Udruga Hrabro dijete jučer je poslala u redakciju dokumente kojima optužuje Norinu majku da je podizala i trošila novac sa svoga računa, a skupljen u humanitarnoj akciji za Noru.

- Da, podigla sam 163.000 kuna s računa. Ali ne za sebe ili supruga, nego za spas bolesnog djeteta. Prije dvije godine nazvala me majka dječaka koji je bolovao od leukemije, rekla je Đana Atanasovka. Dječak je iz Livna. Dodala je kako se liječio u Splitu pa na Rebru, nakon povrata opake bolesti.

- Kako mu u Hrvatskoj više nisu mogli pomoći, majci je za nastavak liječenja u Njemačkoj, lijekom Nelarabin, falilo još 15.000 eura. Zamolila me za pomoć. Ivica i ja nismo ni sekunde dvojili. Sjela sam u autobus iz Zadra, gdje smo bili kod mojih roditelja, došla u Zagreb i našla se s majkom. Upoznala sam i dječaka. Potpisale smo i ovjerile sporazum kojim sam joj dala novac u gotovini (113.000 kn) jer kao državljanka BiH nije mogla otvoriti račun u Hrvatskoj, a u Njemačku su trebali krenuti sutradan ujutro - kaže. Objašnjava da je ugovoru priložena i medicinska dokumentacija i da je u banku otišla skupa s majkom. Dijete je nažalost, pet mjeseci kasnije, preminulo.

- Ali barem je dobio šansu za borbu, kao i naša Nora. Ako će me netko zbog toga prozivati, slobodno. Učinila bih to isto opet - zaključila je. Ostalih 50.000 kn roditelji su položili na Zakladu kao temeljni kapital kojega je odredilo Ministarstvo uprave. Taj novac je i dalje na Zakladi.

Norina majka kaže da je dobrovoljno sve dokumente poslala Ministarstvu financija i to prije dvije godine.

- Za Zakladu i u ime svog djeteta predano i časno radim već dvije i pol godine. Od toga sam na plaći bila svega 8 mjeseci i to onda kada sam od firmi i fondova dobila donacije za rad Zaklade što je odvojeno od novca za donacije. Vozim se tramvajem ili idem pješke, nemam ni lipe troška goriva na Zakladi i niti jedan putni nalog jer sve to financiram sama - rekla je majka. Kaže da ih je na povratku iz Amerike na računu dočekalo 753.177 kuna koje su također podijelili. U javnosti se proširila priča da Ivica ima nekretnine u centru Istre.

- Nakon smrti oca on, njegova braća i još 5 članova obitelji dobili su u nasljedstvo zemlju i staru ruševnu kuću bez struje i vode i to u Cisti Provo kraj Imotskog - objasnila je Norina majka. 

Cijela Hrvatska je bila uz Noru

Mali lav Nora je bitku za život izgubila prije dvije godine. Cijela Hrvatska je za nju skupljala novac. Skupilo se više od 8 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.