Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve im treba: Odjenite svojeg školarca, i to za samo 50 kuna!

None Foto: Sanjin Strukic/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Cijene padaju: Nova odjeća i obuća u second hand shopove stiže u ponedjeljak, kad su i cijene najviše. Kako ponuda slabi, sve postaje jeftinije...

Tenisice su 24 kune, trenirka 18, košulja sedam kuna, dvije majice 14 te hlače (tričetvrt dužine) devet kuna. Odjeća i obuća za školarca stoji ukupno 72 kune.

To su cijene u jednom od splitskih second hand shopova. Kad se navedenom iznosu doda 25 kuna, koliko stoji jakna, a tijekom našeg posjeta nije ih bilo u ponudi, no stići će, jasno je da se dijete može odjenuti i obuti za stotinjak kuna. Pa čak i puno jeftinije jer u toj prodavaonici cijene padaju kako se bliži kraj tjedna, a tada se dijete može obući i za 50 kuna. Ponedjeljkom kilogram odjeće stoji 120 kuna, utorkom 100, srijedom 80, pa tako sve do subote, kad je kilogram odjeće po izboru samo 20 kuna.

Trgovinu smo posjetili u četvrtak, a da smo pričekali dva dana, cijene bi bile još za 60 posto manje. Što se tiče obuće, kilogram od ponedjeljka do četvrtka stoji 60 kuna, petkom 40, a subotom 20, kao i odjeća.

- Interes roditelja je velik cijele godine, a pogotovo u ovo vrijeme uoči početka školske godine. Najveće gužve su subotom, kad je najjeftinije, ali i ponedjeljkom, kad stižu nova odjeća i obuća i kad je izbor najveći - rekla nam je ljubazna prodavačica u splitskom second hand shopu.

I u zadarskom second hand shopu cijene su kao u Splitu, od 120 kuna, koliko kilogram odjeće stoji u ponedjeljak, do 20, koliko je u subotu. U četvrtak, kad smo ih posjetili, imali su dobar izbor odjeće za djecu i vjerojatno bi svatko mogao naći nešto za svog školarca. Prodavačice su rekle da jako puno roditelja s djecom dolazi po odjeću i obuću.

U Zagrebu smo obišli prodavaonice rabljenom odjećom u najužem središtu grada, u Ilici od Ulice Republike Austrije do Trga bana Jelačića. Ima ih pet, no niti u jednoj ne nude odjeću za djecu. Jeftino se opskrbiti mogu samo odrasli.

Odjeću za djecu pronašli smo samo u prodavaonici Tekstil Housea u Ulici Franje Račkog nedaleko od Trga žrtava fašizma. Nisu imali velik izbor, a ponudom je dominirala ljetna odjeća. Ipak, bilo je nešto dugih hlača od trapera i kepera, nekoliko majica dugih rukava te tankih i debljih vestica. U četvrtak, kad smo bili u prodavaonici, sve je stajalo sedam kuna, u petak su, rekli da su cijene spuštene na pet kuna, a u subotu bi svaki komad odjeće trebao stajati samo tri kune.

U četvrtak su nudili samo jedne tenisice, dječje, manji broj, no bile su kao nove i s kotačićem za vožnju na peti. I one su stajale sedam kuna. Redovne cijene hlača, prije ovog sniženja, bile su između 20 i 30 kuna, tanke majice s dugim rukavima i kapuljačom stajale su 15 kuna, majica dugih rukava malo više od 20, a pletene vestice do 30 kn. Prodavačica je rekla da će u ponedjeljak dobiti novu kolekciju te da će biti više jesenske odjeće, odnosno one dugih rukava i nogavica te laganih jaknica i vesti. U prodavaonicama rabljenom odjećom nema uvijek svih veličina i ne može se uvijek računati da ćemo pronaći baš ono što trebamo. Ponekad se može naići na potpuno nove komade, još s originalnom etiketom, ali često ima i staromodne, vrlo iznošene odjeće

Tema: To mi treba

Komentari (46)
  • Jbg...ja imam para za novo.. ali svejedno volim second hand shopove.. nekako mi žao dati neke velike novce za jedne hlače,kad tamo mogu kupiti tipa 10pari za te iste novce... Al to sam ja...nisu svi isti.

    1. 9. 2018,   18:29
  • Ja djeci kupujem u kiku, pepcu i mani... Jeftina odjeca a opet nova... Pogotovo obucu im nikad ne bih kupovala nosenu... U pepcu u Osijeku su trenerke za djecu bile 25 kn, kratke majice 8 kn... U kiku sam djeci nakupovala hlaca po 30 kn... Tako da sacond hand zaobilazim uvijek

    1. 9. 2018,   20:13
  • Bravo, za svaku pohvalu. Ali i pored ovakve bagatele necija djeca hodaju u dronjcima da bi "roditelji" imali za cigare pivo kladionicu.

    1. 9. 2018,   17:37