Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve je ostavio supruzi, ali otac raspolaže njegovim milijunima

None Foto: JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL

Što se ostavštine tiče, Michael je sve ostavio svojoj supruzi Corinni te djeci Gini Mariji (21) i Micku (19). Teoretski otac Rolf smije zastupati i nasljednike...

Prošle su četiri godine otkako je Michael Schumacher (49) stradao u nesreći na skijanju. Detalji o njegovom stanju javnosti i dalje nisu poznati, a obitelj živi u Švicarskoj na Ženevskom jezeru. 

Bunte.de sada otkriva što je dogodilo sa Schumacherovom imovinom. Milijunima raspolaže njegov otac Rolf (72). Michael je ocu dao punomoć još 1992. godine koja i danas vrijedi. Na počecima svoje karijere u Formuli 1 Michael je odlučio da će ga zastupati otac. Michael je tada bio u vezi s Corinnom svojom sadašnjom ženom, ali nisu bili u braku.  

U travnju 2014. godine Corinna je tražila pravo da obavlja sve poslove svojeg supruga jer on za to više nije bio sposoban. 

BRA, F1, Grosser Preis von Brasilien, S‹o Paulo RUBENS BARRICHELLO 'Rekli su da je bolje za obojicu da ne posjetim Schumachera'

Iako Corinna u određenim slučajevima za to mora tražiti dopuštenje švicarskih vlasti, točnije Kesb-a, tijela koje osigurava zaštitu osoba koje se ne mogu same za sebe brinuti, Corinna se mora obratiti Kesb-u u slučaju traženja kredita, prodaje ili kupnje nekretnina i u slučaju velikih novčanih transakcija. 

Što se ostavštine tiče, Michael je sve ostavio Corinni te djeci Gini Mariji (21) i Micku (19). Teoretski otac Rolf smije zastupati i nasljednike.

Srećom, u obitelji Schumacher nema nikakvih svađa te je odnos Corinne i njezinog svekra dobar. Rolf živi na istom imanju u svojoj kući već godinama i nesuglasica oko toga tko će, zašto, kada i kako koristiti Michaelov novac dosad nije bilo.

Komentari (29)
  • Ljudi ne pišite gluposti kao da je lako iskljucit aparate i nosit na duši nekog a dok je tu bar ga gledaju i mogu poljubit...I sam imam jako dragu osobu koja je u komi jako dugo vec i totalno razumim familiju od shumahera.

    26. 4. 2018,   16:39
  • koga briga za ovo? njihov novac, njihova stvar .... Schumacher - kako mi zao ovog covjeka....

    26. 4. 2018,   15:58
  • Kako je meni žao tog čovjeka da je ovako nešto doživio. Ovo je samo dokaz koliko život može biti okrutan i nemilosrdan. Imaš sve na svijetu i u jednom trenu PooF! nema ničega.

    26. 4. 2018,   16:27