Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Sve je u redu kao i lani, imamo sredstva za prijevoz učenika'

None Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar rekao je u srijedu da su osigurana sredstva za prijevoz učenika srednjih škola, i to preraspodjelom sredstava...

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar rekao je u srijedu da su osigurana sredstva za prijevoz učenika srednjih škola, i to preraspodjelom sredstava unutar ministarstva.

"Prijevoz ide isto kao prošle godine, tako da nema nikakvih potresa, nikakvih uznemiravanja, ide se po istom modelu tako da roditelji znaju da će to biti riješeno i da s te strane mogu mirno ući u novu školsku godinu", rekao je Šustar novinarima prije sjednice Vlade.

Sredstva su osigurana preraspodjelom do pet posto na svim stavkama, što je u ovom trenutku jedino moguće, dodao je Šustar.

Ustvrdio je dapronalaženje novca za prijevoz učenika nije dio njegove personalizirane kampanje. "Nije, to je zdrav razum i briga za hrvatsku obitelj. To su dobre mjere i tu se pokazuje kontinuitet hrvatske države", kazao je Šustar.

Komentari (8)
  • Predizborne lazi...Sutra ce i casna naci novac za svaku bebu, danas nema...Do jucer ni Nakic za Rijecku novu bolnicu nije ima novca danas ga ima...?!! Jesmo guske, ne samo ovce... Vidi se da krece predizborno laganje i obmanjivanje. fujjjjj

    27. 7. 2016,   12:34
  • pazi da ne nagazis na "platformu", mogao bi se iskipati..

    27. 7. 2016,   11:59
  • Hrvatska ima 20 županija, 127 gradova i 429 općina koje koštaju 25 MILIJARDI kuna godišnje,,,,Hrvatska nadalje ima oko 180 državnih institucija u kojima je zaposleno oko 21000 ljudi, a čiji ukupni godišnji rashodi poslovanja iznose oko 67 MILIJARDI kuna,,,,,,,,,Nevladinih udruga u Hrvatskoj ima ima oko 30000. Koliko one koštaju hrvatske porezne obveznike ne zna se točno. Procjene su od 20 milijuna kuna do 4 MILIJARDE kuna. Ako je vjerovati nekdašnjem ministru financija Slavku Liniću onda 2 MILIJARDE i 800 milijuna.............Ima Hrvatska i oko 120 političkih stranaka,, koje se ne financiraju baš iz članarina i donacija, nego iz hrvatskog proračuna i koštaju nekaj manje, ali opet 100tinjak milijuna kuna najmanje................Sve u svemu, puno toga Hrvatska ima,, i puno novca imaju hrvatski porezni obveznici, za sve to plaćati. Kao i STRANI KREDITORI da Hrvatskoj u tome "pomognu".,,,,,,,,,,,,ali eto; za PREVOZ UČENIKA, sanciju raspadajučih ŠKOLA,, bolnica i zdravstva,,,,,,,,, i ostale tričarije baš i NEMAJU. Za SVIH vlada dosad!!! Pa gdo more imati novce za sve??

    27. 7. 2016,   15:23