Obavijesti

News

Komentari 52

Sve manje nade: Za Madeleine će tragati samo četiri policajca

Sve manje nade: Za Madeleine će tragati samo četiri policajca
8

Britanska policija potrošila je 10 milijuna funti na potragu za nestalom Madeleine McCann. Sada su broj policajaca koji će raditi na slučaju smanjili s 29 na četiri

VIDEO

Sve je manje nade u pronalazak Madeleine McCann koja je nestala u svibnju 2007. dok je s obitelji bila na odmoru u Praia da Luz, u Portugalu. 

Za njome već osam godina traga britanska policija, portugalska policija i brojni privatni istražitelji. Britanska policija dosad je na potragu potrošila 10 milijuna funti, a sad se odlučila na novi potez. Obeshrabreni lošim rezultatima, smanjili su broj policajaca koji su radili na slučaju s 29 na samo četiri, javlja Daily Mail.

Policija je objavila da je ispitala 60 osumnjičenika i 650 pedofila, te pretražila skoro 9000 lokacija, no bez uspjeha. Također, prikupljeno je 1338 izjava te 1027 dokaznih materijala. Prošle godine, britanski policajci vratili su se u Portugal sa psima tragačima i ponovno pretražili svaki metar područja s kojeg je Maddie nastala. Na najmanje tri lokacije koristili su posebne radare koji "vide" do četiri metra ispod površine zemlje.

Reuters

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija nije isključila mogućnost ni da je djevojčica koju su pronašli u srpnju u koferu uz autocestu u Australiji malena Maddie. Naime, obdukcijom je utvrđeno da je djevojčica ubijena 2007., a bila je stara između dvije i četiri godine. Kasnije je ipak otklonjena sumnja. Policija je objavila da posmrtni ostaci pripadaju Khandalyce Pearce (2) čija je majka Karlie Jade Pearce-Stevenson (20) također ubijena, a njezine ostatke pronašli su 2010. u šumi. 

Slomljeni supružnici McCann zahvalili su policiji na dosadašnjem angažmanu te apelirali da nastave potragu.

- Uvjereni smo da je potraga za našom kćeri značajno napredovala i da policija ima mnogo jasniju sliku o događajima koji su se zbili u Praia da Luz, a koji su rezultirali otmicom. S obzirom da je faza u kojoj se prikupljaju generalni podaci završila, razumijemo odluku da se policijski tim smanji. Iako ne znamo što se dogodilo s našom kćeri, još se nadamo da ćemo je pronaći živu - poručili su roditelji.

Pixsell



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1