Obavijesti

News

Komentari 268

Sve nas je više - u Njemačkoj: Hrvatice su rodile 4000 djece

Broj djece koje su rađale hrvatske državljanke u Njemačkoj bio je u stalnom padu godinama prije ulaska Hrvatske u EU, a nakon 2014. počeo je naglo rasti. Radi se o povećanju od 60 posto u odnosu na 2016.

VIDEO

Dok je broj rođene djece u 2017. u Hrvatskoj pao na najniže razine, broj djece koju su u Njemačkoj rodile majke s hrvatskim državljanstvom premašio je brojku od 4000.

Pokazuju to podaci Federalnog statističkog ureda, a prenosi ih Jutarnji. Radi se o povećanju od 60 posto u odnosu na 2016., a treba istaknuti kako se ne radi o potomcima starih doseljenika već onih koji su iz Hrvatske otišli nakon ulaska u EU.

Broj djece koje su rađale hrvatske državljanke u Njemačkoj bio je u stalnom padu godinama prije ulaska Hrvatske u EU, a nakon 2014. počeo je naglo rasti.

Do 2013. godine udio djece koje su u Njemačkoj rodile Hrvatice bio je od pet do sedam posto, ali od 2013. situacija se mijenja i već te godine narastao na 12 posto pa potom na 20.

Posebno velik, gotovo deseterostruki rast zabilježen je u udjelu djece hrvatskih državljana koja nisu automatski rođenjem stekla njemačko državljanstvo, a to je jedan od ključnih pokazatelja da se radi o djeci rođenoj u mladim hrvatskim obiteljima koje su se posljednjih godina doselile iz Hrvatske.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 268
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca