Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve neizvjesnije: Kitarović je u vodstvu, a Milanović sve bliži

None Foto: RTL 5

Izbori će po svemu sudeći otići u drugi krug, a kako sada stvari stoje tu će snage odmjeriti Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica bi, prema istraživanju, ovdje trebala osigurati mandat

Kolinda Grabar Kitarović i dalje najbolje stoji i, da su danas izbori, za nju bi glasovalo 30,2 posto građana, pokazuje CRO Demoskop istraživanje. Kako javlja RTL, njoj se rezultat blago oporavio u odnosu na kolovoz, ali i dalje je to puno manje od prije godinu dana. U isto vrijeme, sve joj je bliži Zoran Milanović. On je sada na 25,5 posto, a Miroslav Škoro kao treći kandidat je na 19,2 posto. Obojica su također u proteklih mjesec dana zabilježila rast. 

Među ostalim kandidatima najbolje stoji Mislav Kolakušić, koji je na 9,3 posto. Dejan Kovač, Dalija Orešković, Ivan Pernar su ispod tri posto.

Foto: RTL

Izbori će po svemu sudeći otići u drugi krug, a kako sada stvari stoje tu će snage odmjeriti Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica bi, prema istraživanju, ovdje trebala osigurati mandat, ali sa tijesnih 52,7 posto glasova. Približno isti rezultat bio bi i u slučaju da Miroslav Škoro uđe u drugi krug. No, kad bi, kojim slučajem, Škoro morao u dvoboj s Milanovićem, popularni pjevač bi postao predsjednik sa 49,7 u odnosu na 45,1 posto glasova.

Komentari (278)
  • Znaci nitko neželi promjene...svima je dobro .

    9. 9. 2019,   19:50
  • Izaberite jednog i sigurno će te pogriješiti

    9. 9. 2019,   20:09
  • Nije kolinda losa da nije bilo nje i kradezea mozda se niti nebi odselio u njemacku

    9. 9. 2019,   20:44