Obavijesti

News

Komentari 183

Sve se to može: Općina plaća i hranu i autoškolu školarcima

Sve se to može: Općina plaća i hranu i autoškolu školarcima
4

Bravo, Vladislavci! Sva djeca u vrtićima i školi imaju što jesti, studenti dobivaju stipendije, a srednjoškolci, ovisno o prosjeku u školi, dobivaju jeftiniji vozački ispit

VIDEO

Nekoj djeci u našoj osnovnoj školi to je možda i jedini obrok u danu i zato smo krenuli s tim projektom, koji općinu stoji 120.000 kuna na godinu. Prije se u školi hranilo 80 posto učenika, danas svi, kaže načelnik općine Vladislavci kraj Osijeka Marijan Tomas (29).

Osim što se pobrinula da nitko od 153 učenika u Osnovnoj školi Mate Lovraka i 21 djeteta u vrtiću nije gladno, njegova općina vodi računa i o boljem statusu studenata. Iako ima osnovni budžet od samo 1,4 milijuna kuna, koji s lokalnim prihodima naraste do četiri milijuna, Vladislavci najboljim studentima pomažu s 500 kuna na mjesec.

- Nažalost, ne možemo svima pomoći, pa uvijek odaberemo pet najboljih. To možda nije veliki novac, no njima sigurno dobro dođe - rekao je Tomas, kojemu su od dolaska na vlast mladi i obrazovanje najvažniji.

Studentima i srednjoškolcima sufinanciraju i prijevoz, a Tomasov najnoviji projekt je pomaganje mladima da što lakše pohađaju vozačke ispite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dugo sam pregovarao s autoškolama. Osigurali smo jeftinije polaganje ispita svim našim srednjoškolcima tako da im je škola jeftinija onoliko koliki im je prosjek u školi. Znači, ako učenik ima prosjek 5,0, onda ima 50 posto jeftinije polaganje vozačkog, a ako mu je prosjek 3,5, onda je to 35 posto. U odnosu na to da trošak vozačkog ispita košta oko 7000 kuna, ovi popusti su značajna pomoć djeci i obiteljima - rekao je mladi načelnik, koji se nada da će sljedeće godine uspjeti udvostručiti rodiljne naknade kako bi se povećao natalitet u općini.

Tomas traži i novac iz EU fondova i domaće investitore koji bi se pronašli na području njegove općine. Ona obuhvaća Vladislavce, Dopsin i Hrastin te ima 1882 stanovnika.

Nekad je imala bogate poljoprivrednike i stočare, a danas su farme prazne, a zemlja pusta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.