Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve serijske ubojice imaju neke zajedničke crte, evo koje su to

None Foto: 24sata.hr

Bilo da su stvarne osobe ili samo plod nečine mašte, ubojice poput Jacka Trbosjeka, Dextera Morgana ili Hannibala Lectera uvijek su fascinirale ljude..

Bilo da su stvarne osobe ili samo plod nečije mašte, ubojice poput Jacka Trbosjeka, Dextera Morgana ili Hannibala Lectera uvijek su fascinirale ljude i u njima izazivale strah.

Čak i ljude kojima je istraga ubojstava posao, ponekad prolazi jeza od zločina koji su takve osobe u stanju počiniti. 

Američki neurolog Jim Falcon, koji je 35 godina proučavao mozgove desetaka masovnih ubojica, otkrio je njihove zajedničke karakteristike.

Krenimo redom:

1. Oštećenje mozga

Svi psihopati imali su jedno ili više oštećenje na mozgu, najčešće u predjelu čeonog režnja i sljepoočnog režnja.

2. Svi su muškarci

To se može objasniti genom MAOA koji je prisutan samo u X-kromosomima zbog čega ga majke prenose sinovima. Žene imaju dva X-kromosoma pa oštećene gene na jednom kromosomu, nadograđuje onaj na drugom.

3. Svi su imali pojačano lučenje serotonina

Oni koji nose gen MAOA često luče veću količinu serotonina. Događa se to već u majčinoj utrobi, a ta pojava kasnije može dovesti do smanjenje kontrole nad osjećajima poput bijesa i stresa.

4. Svjedoci nasilja

Velik broj ubojica u djetinjstvu je svjedočio nasilju. Takvi ljudi imaju veću mogućnost postati nasilnici u životu. Ako je osoba prije puberteta bila žrtva ili svjedok nasilja, gen MAOA mogao bi se zaista aktivirati.

Komentari (26)
  • njesra od clanka... "svi su muskarci" !?... alo ? Nannie Doss, Elizabeth Báthory, Amelia Dyer, Jane Toppan, Miyuki Ishikawa, Dorothea Puente, Aileen Wuornos, Juana Barraza, Leonarda Cianciulli......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

    14. 10. 2016,   07:13
  • Zanima me spada li Horvatinčić u tu kategoriju?

    14. 10. 2016,   08:52
  • "..Za dobro i ljubav treba izrasti,treba se pomučiti.Zlo nosimo u sebi kao izvornu strast,a može postati pogubno ako se predstavi kao jedino dobro. ..."

    14. 10. 2016,   08:08