Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svećenik u Međimurju usmrtio biciklista: 'Nosit ću ovaj križ...'

None Foto: Zlatko Vrzan/PIXSELL/zupa-sveti-juraj

Policija je objavila kako je biciklist na kojega je 13. prosinca autom naletio župnik iz Trnja preminuo na mjestu nesreće. Dodali su i kako poginuli tijekom noćne vožnje nije nosio reflektirajući prsluk

Darko Kelemenić (48) župnik međimurske župe Sveti Juraj u Trnju, javno se ispričao obitelji preminulog Franje Vlaheka (62) iz Čukovca, kojeg je 13. prosinca ove godine oko 17.30 sati usmrtio u prometnoj nesreći.

- Ispričao sam se kao čovjek javno u crkvi na svetoj misi bratu i obitelji preminulog. Žao mi je što se to dogodilo. Ja ću dok sam živ nositi ovaj križ. Drugo je pravda, a drugo je moral. Ja ću stalno moliti za njega i na misama - rekao je župnik Kelemenić.

NESREĆA Udario ga automobil: Biciklist (62) je poginuo na mjestu

Napomenuo je da ne smije ništa drugo govoriti o nesreći jer je u policiji potpisao dokument koji mu to brani.

Župnik je kobnog dana, na cesti između Donjeg Kraljevca i Hemuševca, u oštrom lijevom zavoju prešao na lijevu stranu ceste i udario u biciklistu koji je naišao iz suprotnog smjera. Biciklist je uslijed udara odbačen na kolnik. Nije bio označen reflektirajućim prslukom ni bilo kakvom trakom koja bi bila vidljiva u mraku. Hitna pomoć koja je izašla na mjesto nesreće samo je mogla konstatirati smrt. 

Protiv župnika policija će podnijeti kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće.

Poginuli muškarac sedam je žrtva na međimurskim cestama ove godine, piše emeđimurje

Komentari (443)
  • No comment na to. Neko guli zbog neplačene ZET karte a neko usmrti čovjeka i ko da je kupio žvake na kiosku. I onda se vlada čudi zašto ljudi masovno bježe iz ovog rasula od države.

    20. 12. 2017,   14:34
  • "Napomenuo je da ne smije ništa drugo govoriti o nesreći jer je u policiji potpisao dokument koji mu to brani." Svećenici imaju poseban tretman u policiji???

    20. 12. 2017,   14:31
  • Znači u oštrom lijevom zavoju prešao na lijevu stranu ceste i udario u biciklistu koji je naišao iz suprotnog smjera. E pa onda se moreš lijepo za njega molit svaki dan i u Lipovici aj bok

    20. 12. 2017,   14:32