Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svećenik uletio u gorući Notre Dame i spasio 'Kristovu krunu'

None Foto: PA/Pixsell/twitter 6

Otac Fournier oduševio je javnost i kad je tijekom terorističkog napada na koncertnu dvoranu Bataclan u studenom 2015. tješio preživjele žrtve napada i molio s njima...

Svećenik Jean-Marc Fournier postao je pravi heroj kad je usred sinoćnjeg požara u Parizu uletio u gorući Notre Dame kako bi spasio 'Kristovu krunu'. Ovaj blagoslovljeni sakrament u Pariz je donio 1238. francuski kralj Luj IX. Relikviju su čuvali u ukrašenom zlatnom sanduku u riznici katedrale.

Strahovalo se da je jedna od najvažnijih katoličkih relikvija, Isusova kruna od trnja, izgubljena u požaru, ali spasio ju je otac Fournier. 

Foto: Twitter

- Otac Fournier je apsolutni heroj. Nije pokazao nikakav strah kad je otišao ravno po relikvije u katedralu i spasio ih. On se nosi sa životom i smrću svaki dan i ne pokazuje strah - rekao je bolničar hitne službe, prenosi The Sun.

- Ušao je s vatrogascima kako bi spasio krunu i blagoslovljeni sakrament - rekao je urednik francuske katoličke televizije.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kristova kruna, tunika Luja IX i još nekoliko remek djela su sad na sigurnom - potvrdila je i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

Svećenik heroj je već oduševio javnost kad je tijekom terorističkog napada na koncertnu dvoranu Bataclan u studenom 2015. tješio preživjele žrtve napada i molio s njima. Teroristi su tad pobili 90 gostiju, fanova američkog benda Eagles of Death Metal koji je tad nastupao, a Fournier je tješio ozlijeđene i sve one koji su izgubili svoje voljene u tom napadu.

Foto: Twitter

On je započeo svoiju karijeru u Njemačkoj, a kasnije se preselio u okrug Sarthe u Francuskoj. Pridružio se oružanim snagama 2004. i proveo sedam godina putujući po svijetu. U Afganistanu je preživio zajedu talibana u kojoj je ubijeno deset vojnika.

 

 

Komentari (54)
  • Junak dana,junak godine :)) A svakako treba pohvaliti istaknuti zene s drustvenih mreza,posvuduse,Instagramuse,fejsbukasice koje masovno zale,tuguju za Notre Damom,vidim sve u tuzi,placni smajlici na sve strane,tuzne objave,toliko im je znacio taj Notre Dame :)) Molimo za njih da prezive ovo..Haha..

    16. 4. 2019,   15:12
  • Crvena boja kod kardinala znači obranu vjere pa makar i krvlju. Ovaj svećenik je to i dokazao. Za razliku od brojnih antikrista u Crkvi.

    16. 4. 2019,   15:44
  • Hm, nema zlobnika. Smišljaju šta "pametno" izjaviti kako bi se popljuvalo ovog čovjeka.

    16. 4. 2019,   15:11