Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski svećenik: 'Ne dajte migrantima ni hrane ni vode'

None Foto: Matija Habljak/Pixsell/Katolickiskauti.hr 2

U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima, najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu htjeli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, napisao je velečasni Josip Tomić

Velečasni Josip Tomić, upravitelj župa iz Kupske doline - Turke, Kuželj, Brod na Kupi pozvao je na Facebooku vjernike da migrantima ne daju vodu ni hranu, piše Index.

Predragi u Kristu vjernici, župljani na području Uprave župa Kupske doline! Ovih dana obavijestili su nas nekoji vjernici da su nepoznate osobe tražile od njih vodu i hranu. Iste su nepozvane ulazile na privatne posjede i obiteljske kuće, a provaljivale u napuštene kuće.
Dragi vjernici, Crkva od svakoga po propisima traži "putnika primiti" - dakako sveta teološka znanost podrazumijeva pod time putnika, onog koji putuje od svoje kuće do cilja iz kojeg se svojoj kući vraća.
U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu htjeli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, kao i sumnjivim kretanjima žena i djece u cilju naseljavanja europskih kulturnih zemalja. Oni nisu spremni prihvatiti našu tradiciju, običaje i kulturu.
Stoga se pozivlju svi župljani da nikoga ne primaju u svoje kuće, ne daju hranu, vodu i prenoćište, te smjesta redarstvenoj vlasti prijave sve one koji nisu im poznati ili nepoznati prolaze našim državnim teritorijem jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo Hrvatskom narodu već i Europi. Hrvatska je 500 godina bila predziđe kršćanstva i braniteljica Europe od islamskog krivovjerja. Nastavimo dalje ovu tradiciju i sačuvajmo Europu od najezde islamske ilegalne imigracije. Neka oni (zapadne velevlasti) koji su u tim zemljama napravili probleme i koji su potakli i potiču ilegalnu imigraciju riješe probleme a ne da ih mi rješavamo.
Neka nas Bog i svi sveci Božji, napose sv. Bernard, propovjednik II. Križarske vojne, sv. Pijo V., pobjeditelj po Zagovoru BDM na Lepantu, sv. Ivan Kapistran, pobjeditelj Turaka kod Bieligrada (Beograda), te sv. Nikola Tavelić, propovjednik protiv islamskog krivovjerja, čuvaju od i od svake opakosti ovog vremena
- napisao je na Facebooku Župe Kupske doline.  

Na pitanje Indexa  što je s biblijskim ''Gladnoga nahraniti, žednoga napojiti'', Tomić je odgovorio: 

- Normalno da je nahraniti i napojiti. Ali za to postoje državne institucije i ukoliko ljudi legalno borave na teritoriju. Jedna stvar je putnik, namjernik, a jedna stvar je onaj koji je ovako ilegalno ušao u državu.

Velečasni Tomić je objavu u međuvremenu uklonio.

Komentari (285)
  • Kao katolik, vjernik, s nostalgijom se prisjecam vremena, do cca 1989., kada su svecenici bili svecenici, pricali(propovjedali) o onome o cemu su kompetentni ( nikome nije ni na kraj pameti bilo, da lupeta nesto o politici), crkve bile prepune (ali bez "rezervacija" za "uglednike" ), a mi, unatoc prijekih pogleda direktora skole i opcinskih duznosnika, s radoscu i vjerom, hrlili u Crkve...

    7. 9. 2018,   13:49
  • kad je vec tako pametan, sta ne prozove onda ove sta su poplacali doktore i imaju lazne penzije i zivimo u bijedi radi njih? vjeruje u pakao? e pa zavrsit ce upravo tamo

    7. 9. 2018,   13:47
  • Prije bi dao jest i pit nekom Sirijcu, nego ovom liku. Usput kad se poziva na nekakve križarske priče? Vjerojarno ima spoznaje o križarskom pokolju i pljački Zadrana. A priča o 500 godina branjenja kršćanstva? Nisu li ono i srbi naseljavani u vojnu krajinu kako bi se borili protiv Turaka? Također kršćani? Za kraj? Islamska nafta u autu mu vjerojatno ne smeta. Free. Naravno.

    7. 9. 2018,   13:54