Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svećenika oteo ISIL: Vidio sam kako ubijaju četiri časne sestre

Tom Uzhunnalil boravi u Hrvatskoj i BiH od 15. do 22. listopada kako bi prenio svoje iskustvo života u zatočeništvu ISIL-ovaca. U zatočeništvu je proveo 557 dana o čemu je napisao knjigu 'Čudom živ'...

Svećenik, salezijanac iz Indije don Tom Uzhunalil, kojeg su 2016. oteli ISIL-ovci u Jemenu, u subotu je navečer u splitskoj župi Pomoćnice kršćana vjernicima svjedočio o svom zatočeništvu.

U zatočeništvu je proveo 557 dana o čemu je napisao knjigu 'Čudom živ'. Njegova otmica, te ubojstvo četiriju misionarki ljubavi i još dvanaest ljudi pobudila je veliko zanimanje svjetske javnosti. 

Tom Uzhunnalil boravi u Hrvatskoj i BiH od 15. do 22. listopada kako bi prenio svoje iskustvo života u zatočeništvu ISIL-ovaca.

- Bio je 4. ožujka 2016. godine. U kući smo bili pet časnih sestara i ja. Izašao sam iz kapelice u kojoj sam molio i dok sam odlazio prema izlaznim vratima začuo sam dva pucnja iz pištolja. Ugledao sam tri naoružana muškarca koji su pred mojim očima ubijali časne, a potom su me ubacili u prtljažnik i negdje odveli. Nakon kraće vožnje stavili su mi povez preko očiju pa su me prebacili u drugo vozilo - započeo je potresno svjedočanstvo.

- Zahvaljujući vašim molitvama nisam bio mučen, imam sve zube i nisu me tukli. Gospodin mi je pomogao tako da nisam imao noćne more, niti sam pokleknuo duhom - rekao je svećenik, dodavši da je svakodnevno molio za ubijene sestre, meditirao nad križnim putem i slavio misu. Molio je i za svoje otmičare prema kojima, kaže, ne osjeća nikakvu mržnju.

 

Komentari (15)
  • Bojim se da cemo svi to uskoro gledati...

    20. 10. 2019,   13:32
  • zapitajte se zašto crkva vlada vijekovima....... psihologiju studiraju .. ofce pasu

    20. 10. 2019,   14:13
  • Muljator,nevjerujem mu ni riječ.

    20. 10. 2019,   13:26