Obavijesti

News

Komentari 15

Šverko: Ako ne isplate plaće za rujan radnici će opet u štrajk

Šverko: Ako ne isplate plaće za rujan radnici će opet u štrajk
1

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko je najavio da će se, ako plaća za rujan ne bude isplaćena u ponedjeljak, ponovno formirati Štrajkački odbor

VIDEO

Sindikati koji djeluju u Uljaniku pozdravljaju interes potencijalnih partnera iz Ukrajine za brodogradilišta Uljanik i 3. maj jer smatraju da je svaka konkurencija dobro došla, a dosadašnje ponude za Uljanik grupu ne predstavljaju dobru perspektivu za brodogradnju, izjavio je u četvrtak povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko.

Šverko je u izjavi za Hinu izrazio nadu da su potencijalni ukrajinski partneri zainteresirani isključivo za brodogradnju, a ne na nekretninski biznis.

Ustvrdivši kako je od početka godine brodogradilišta u Puli i Rijeci napustilo šestotinjak radnika, Šverko je najavio da će se, ako plaća za rujan ne bude isplaćena u ponedjeljak, ponovno formirati Štrajkački odbor, a od utorka će započeti proces mirenja u trajanju od pet dana.

"Plaće za rujan trebale bi biti isplaćene najkasnije u ponedjeljak, 15. listopada, a eventualna neisplata dovest će do erupcije nezadovoljstva radnika. Gotovo je sigurno da će biti spriječeno održavanje Skupštine društva, a samim time i izbor novog Nadzornog odbora i Uprave", kaže Šverko.

Još jednom je pozvao Vladu i resornog ministra da preispituju mogućnosti pomoći, kako bi se izbjegla situacija koja nikome nije u interesu.

"Ako bi radnici već od utorka krenuli u štrajk, ne čekajući proces mirenja, mi tu kao sindikat ne možemo ništa. No, vjerujem da će se do ponedjeljka naći neko rješenje kako bi plaće za rujan ipak bile isplaćene", rekao je Šverko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.