Obavijesti

News

Komentari 142

'Sveučilište je bilo i treba biti žarište studentskog bunta'

'Sveučilište je bilo i treba biti žarište studentskog bunta'
1

Zlatko Hasanbegović izjavio je u utorak kako se treba kloniti teških riječi kada se govori o aktualnoj situaciji na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

VIDEO

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavio je u utorak kako se treba kloniti teških riječi kada se govori o aktualnoj situaciji na Filozofskome fakultetu (FF) Sveučilišta u Zagrebu te da, s jedne strane postoji autonomija sveučilišta, a s druge strane sloboda studentskog aktivizma, u ovome slučaju jedne ideološke provenijencije.

"Trebamo se kloniti teških riječi, a čulo se s raznih strana i o 'lomljenju' kostiju", izjavio je ministar Hasanbegović odgovarajući na novinarsko pitanje o aktualnoj situaciji na zagrebačkome FF-u, konkretno vezano uz nedavnu objavu i stajališta izabranoga saborskog zastupnika Željka Glasnovića o prosvjednicima na FF-u.

Ministar kulture bio je u Muzeju Mimari gdje je uručio Nagrade "Vicko Andrić" za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj, a po završetku svečanosti odgovorio je i na nekoliko novinarskih pitanja, među kojima i o aktualnim zbivanjima na FF-u i svojoj političkoj budućnosti.

Hasanbegović je istaknuo kako, "s jedne strane postoji autonomija sveučilišta i procedure koje jasno propisuju izbore dekana, a s druge strane, ono što je ključno, to je sloboda studentskog aktivizma, a ovo je studentski aktivizam jedne ideološke provenijencije, a sutra će se pojaviti aktivizam neke druge provenijencije". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "Sveučilište je bilo, a trebalo bi biti u krajnjoj liniji jedna vrsta žarišta studentskoga bunta, naravno u skladu sa zakonom i bez poziva na bilo kakvo nasilje", izjavio je ministar Hasanbegović. 

Na novinarsko pitanje o njegovoj političkoj budućnosti, Zlatko Hasanbegović je odgovorio osmijehom.

Glasnović je u objavi, među ostalim, napisao kako na Filozofskom "društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost". Glasnović je, među ostalim, napisao i kako su "prosvjednici manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista koja blokira rad fakulteta i sprečava studij više od 7000 polaznika Filozofskog fakulteta", te poručio kako se u "u razvijenim demokracijama, kada manjina tlači većinu, to rješava pendrekom i suzavcem".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.