Obavijesti

News

Komentari 128

Svi ministri došli u dresovima: 'Ovaj osjećaj je fenomenalan!'

Svi ministri došli u dresovima: 'Ovaj osjećaj je fenomenalan!'
1

Pa tko nam je ravan? Ovo je fenomenalno! Ovo je i sjajna promocija za Hrvatsku! Pa cijeli svijet priča o Hrvatskoj. Svi skupa možemo naučiti iz ovoga, bitno je zajedništvo, pozitivna energija, kaže Marić

VIDEO

Nakon veličanstvene pobjede naših "vatrenih" u Moskvi, svi ministri su u četvrtak na sjednicu Vlade u Banskim dvorima došli u dresovima reprezentacije. Uoči sjednice su čestitali momčadi na pobjedi nad Englezima i što su se izborili za ulazak u finale prvi put u povijesti Hrvatske. 

Ministar financija Zdravko Marić i sam je sudjelovao uživo na ovom pvijesnom događaju. Utakmicu je gledao u Moskvi. 

- Pa tko nam je ravan? Ovo je fenomenalno! Ovo je i sjajna promocija za Hrvatsku! Pa cijeli svijet priča o Hrvatskoj, imena naših reprezentativaca, naše kockice  preplavile su svijet, to je fenomenalno. Svi skupa možemo naučiti iz ovoga,  bitno je zajedništvo, pozitivna energija - poručio je Marić. 

Plenki i Jandroković: 'Izljubili smo sve igrače. Srca su puna!'
Plenki i Jandroković: 'Izljubili smo sve igrače. Srca su puna!'

- Ja sam znala da će pobjediti. Trebalo je spojiti talent sa srcem, disciplinom i inteligencijom za pobjedu. Talent i srce s jedne strane, ali bez inteligencije i discipline nema ništa. Onda smo nepobjedivi i ne samo u nogometu - poručila je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja smatra da bi to apsolutno trebao biti recept i za hrvatsku politiku. 

- Razlika je u tome da smo svi u nogometu jedinstveni, a kada govorimo o politici onda to moramo naučiti. Kako podržavati u sportu tako trebamo podržavati neke velike ideje, primjerice obrazovne reforme - istaknula je. 

Ministar prometa Oleg Butković istaknuo je kako je ovo velika stvar za Hrvatsku. 

- Svi smo sretni i ponosni. Mislim da nismo ni sami svjesni što je ovo. Velika je ovo promocija za Hrvatsku, ne samo u ovom trenutku nego će to dugo godina biti nešto s čime ćemo biti prepoznatljivi u cijelom svijetu - rekao je.  

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić utakmicu je gledao na Trgu bana Jelačića. 

- Osjećaj je da mi je pukao glas i osjećaj je fenomenalan. Bio sam na Trgu. Bilo je veselje i ludilo - emotivno je istaknuo Ćorić.

Premijer: Danas stvarno ima smisla reći dobro jutro

Premijer Andrej Plenković također je sjednicom Vlade predsjedao u "kockastom" dresu, nasmijan i iznimno dobro raspoložen. Nahvalio je našu reprezentaciju, njihov talent, hrabrost, znanje, snagu te im čestitao, kao i izborniku Zlatku Daliću, na fascinantnom uspjehu za hrvatski sport, nogomet i promociju zemlje.  

- Danas stvarno ima smisla više nego ikada reći dobro jutro. Ovo je zaista dobro jutro. Ovo je bez ikakvog presedana najveća promocija zemlje. Ovo je ponos, ne samo od naših ljudi. Posljednjih dana bio sam s brojnim liderima, imam dojam da su se identificirali s Hrvatskom brojni od njih - poručio je Plenković koji je svjedočio u Moskvi ovom povijesnom trenutku. 

Vjeruje, dodao je, da će u budućnosti naći rješenja za nacionalni stadion. 

- Kad ako ne sad? Mislim da hrvatska reprezentacija to zaslužuje i da bi se time poslala poruka mladima da se bave sportom - rekao je. 

Svi ministri su glasno zapljeskali našim nogometašima i poželjeli im sreću u finalu.

Ministar financija Zdravko Marić malo je i zapjevao. 

- Evo da malo na početku kažem o dojmu nakon jučerašnje utakmice - neopisivo - zapjevao je Marić.

- Nitko nema publiku kao što to ima Hrvatska. Poziv svima da budu ili na stadionu ili pred ekranima i budu dio ovog povijesnog trenutka - poručio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21