Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svi mislili da su siromašne, a bakice donirale 50 milijuna kn

None Foto: KOMO news 3

Helenina prijateljica Goldie koja je preuzela brigu o financijama, nakon smrti je doznala da je Helen bila bogatašica. Grace Groner novac je donirala Sveučilištu

Susjedi starica Helen Dyrdal (91) i Grace Groner (100) iz SAD-a vjerovali su kako su žene siromašne sve dok nisu preminule. Obje žene su bile milijunašice, što je šokiralo njihove prijatelje i dobrotvorne udruge. Helen je živjela u predgrađu Seattlea, a Grace u Lake Forestu kod Chicaga. 

Goldie Ericson (81) i Helen bile su 'velike' prijateljice. Nakon smrti muževa preselile su se u naselje za umirovljenike, a Helen je Goldie nakon smrti povjerila brigu o svojim financijama. Goldie je ispričala za ABC kako se iznenadila nakon što je otvorila njenu poštu i shvatila da je Helen milijunašica. Sav svoj novac, oko 15 milijuna kuna, ostavila je dobrotvornim udrugama i bolnicama. Kaže kako joj u početku nije bilo jasno zašto su mediji toliko zainteresirani za smrt njene prijateljice. 

- Živjela je štedljivo te je pazila na svaki cent - rekla je Goldie za svoju prijateljicu. Dodaje kako je inače znala jako malo o njenom privatnom životu te pretpostavlja da je Helen novac naslijedila. Ističe kako je Helen željela da ju ljudi prepoznaju kao dobru osobu.

Novac dala Sveučilištu

Grace Groner je preminula u 100. godini, a tijekom života je nekoliko puta donirala novac za Sveučilište Lake Forest. Nakon njezine smrti, Sveučilište je primilo donaciju od čak 35 milijuna kuna, nakon čega su otkrili kako je skromna bakica koja je živjela sama zapravo milijunašica. Oko 1300 studenata dobit će stipendije koje se financiraju iz Graceine oporuke.

Komentari (14)
  • Sad kada si dala par desetaka milijuna, pišu o tebi !!! A dok su mislili da si siromašna nisu te ni pitali dali ti treba bilo kakva pom

    17. 2. 2011,   21:29
  • oooo da si mi barem babaaaa

    17. 2. 2011,   19:23
  • Nitko ko zivi u Lake Forest, pa cak i u domu nije siromasan. To je jedan od najbogatijih predgrada Chicaga. Tipican primjer da se iz svega napravi vijest.

    18. 2. 2011,   07:13