Obavijesti

News

Komentari 66

Svi su pohrlili na more: Vani je 30°C, a sutra još više vruće

Svi su pohrlili na more: Vani je 30°C, a sutra još više vruće
1

Nakon kišovitog svibnja, lipanj zasad, sigurno ćete se složiti, itekako obećava. Nije stoga čudno što su sretnici u Dalmaciji već potražili osvježenje na plažama.

VIDEO

Nakon kišovitog i hladnog svibnja, stigao je potpuni drukčiji lipanj i opravdao naziv prvog ljetnog mjeseca. Temperatura je skočila na 30 stupnjeva i splitske su plaže danas, prvi put ove godine, pune kao šipak.Napravili smo "đir", i uvjerili se - ljeto je počelo!

Split: Spas od vrućine mnogi pronašli na gradskim plažama Split: Spas od vrućine mnogi pronašli na gradskim plažama Split: Spas od vrućine mnogi pronašli na gradskim plažama
17
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

Kao što kaže stih pjesme "Od Kašjuna pa do Bena", marjanske su plaže dobro popunjene. Kao i ona na Žnjanu, iako se oblaci prašine dižu sa svakim automobilom koji stigne na improvizirano prašnjavo parkiralište.

- Daj, pa ovo triba više uredit, ne može se disat, kaže nam Stipe, konobar u jednom od također improviziranih žnjanskih kafića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bit će dogodine, odgovaramo mu, rekao je gradonačelnik da sve ide po planu.

Ali kupači se ne bune na prašinu, nego na temperaturu mora:

- Prehladno je, još ću se par dana samo sunčati, rekla nam je jedna gospođa u najboljim godinama.

Već se igra picigin, kafići su puni... 

I stvarno jest, temperatura mora je tek 20, trebat će još malo do dođe do ugodnih 23-24.

Ostavljamo Žnjan i dolazimo na Bačvice, kultnu splitsku pješčanu plažu u samom centru grada.

Očekivano, prava "košnica", ludilo.

Puno kao šipak, domaći, stranci, ljudi svih rasa...

Na pijesku je teško pronaći mjesto za ručnik, kafići su puni, a igra se i picigin, naravno.

- I missed it!, povikao je tamnoputi mladić koji je zaigrao popularnu igru s iskusnom domaćom ekipom nakon što je promašio oguljenu tenisku lopticu.

Dojam je da je najviše Amerikanaca. Lako ih je prepoznati, uvijek su u većim grupama, bljedunjavi su, ispijaju pivo i prže se na suncu.

Neka ih, i njih i svih drugih, i nek nam dođu i dogodine i prikogodine!, zaključio je stariji gospodin, iznajmljivač suncobrana.

Sutra još toplije, čak do 32

Sutra bi pak temperature trebale biti još i više. Zbog pritjecanja tople zračne mase s juga, nedjelja donosi nastavak sunca, ali i daljnji porast temperature zraka. Tako će posvuda temperature biti 2 do 3°C više nego u subotu.

Prevladavat će sunčano i vrlo toplo, ponegdje vruće. Na sjeverozapadu unutrašnjosti i u gorju prolazno može biti umjerene naoblake, no zadržat će se uglavnom suho. Vjetar na kopnu većinom slab. Duž obale će puhati slaba do umjerena bura, osobito ujutro, a potom okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu između 14 i 19, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 32 °C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.