Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svi srednjoškolci u Zagrebu dobit će besplatne udžbenike!

None Foto: M.Tironi

Sramota je za zemlju da moramo "žicati" knjige. Moja je sreća da ja konzultiram dragog Boga i moju mater i svoje klikere, rekao je u utorak gradonačelnik Bandić

Iduće školske godine svi će srednjoškolci u Zagrebu dobiti besplatne udžbenike. Najavio je to danas gradonačelnik Milan Bandić na predstavljanju humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa za besplatne udžbenike na razini države, "Spremni za dobro", koje se održalo u prostorima Hrvatske biskupske konferencije na Ksaveru.

Besplatni udžbenici i za djecu s poplavljenih područja u Slavoniji

Nakon što je ponosno istaknuo da Zagreb već djeluje po tom pitanju tako što osigurava besplatne udžbenike osnovnoškolcima, ali i srednjoškolcima iz obitelji s troje i više djece, poručio je kako je, u suradnji s pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, Ivicom Lovrićem, osigurao i udžbenike za djecu s poplavljenih područja u Slavoniji.

'Sramota je za zemlju da moramo žicati knjige'

- Sramota je za zemlju da moramo "žicati" knjige. Moja je sreća da ja konzultiram dragog Boga i moju mater i svoje klikere. Marin Držić je rekao: "Tko srce dava - cijelog sebe dava". Nadam se da će ovo imati odjeka i na državnoj razini - dodao je gradonačelnik.

Komentari (88)
  • Klauški, vidiš, tako se to radi. A ne perom bockati svakoga.

    10. 6. 2014,   15:41
  • Svake godine mijenjaju udžbenike i pogoduju izdavačkim kućama. Prije je 10 generacija učilo iz iste knjige, a danas ih tiskaju i mijenjaju kao da su novine

    10. 6. 2014,   14:47
  • ništa nije besplatno... sve smo to mi platili

    10. 6. 2014,   15:40