Obavijesti

News

Komentari 60

Svi su ga odbili operirati, onda je došao kod hrvatskih doktora

Svi su ga odbili operirati, onda je došao kod hrvatskih doktora
5

SVI SU ODUSTALI, ONI NISU Pacijent iz Italije imao je već četiri operacije kralježnice. Talijanski i njemački liječnici nisu se usudili više operirati jer je bilo prerizično. Naši doktori su ga operirali

VIDEO

Pacijenta iz Italije nisu htjeli operirati ni talijanski ni njemački liječnici jer su procijenili da je zahtjev prerizičan.

Već je imao četiri operacije kralježnice, u zadnjoj su mu ugradili stimulator koji je služio za umanjivanje bolova. Rekli su mu da se više nikad neće moći kretati bez invalidskih kolica. No čovjek je onda stigao u Hrvatsku. I danas hoda. 

- Bio je na morfiju i tražio je rješenje iz te bezizlazne situacije. Bio je nepokretan i nigdje u Italiji nije naišao na otvorena vrata - rekao je u HRT-ovoj emisiji Zdrav život prof.dr.sc. Krešimir Rotim, specijalist neurokirurgije, koji se odlučio na operaciju. 

Iznimno zahtjevna operacija

Nije nikakva tajna da su hrvatski liječnici među najboljima u svijetu. Neki zahvati koje su napravili proučavaju se na svjetskim kongresima. I ovo bi vrlo lako mogao biti jedan od tih slučajeva kad će se svijet diviti hrvatskim liječnicima.

Čovjek koji nije vidio izlaza u svojoj situaciji - prohodao je!

- Napravio je prve korake nakon dvije godine, tu kod nas - kaže prof.dr.sc. Krešimir Rotim o pacijentu kojeg je operirao šest sati i kojeg su njemački i talijanski specijalisti odbili operirati jer su smatrali to prerizičnim.

- Trebalo je, da kažem laički, posložiti tu njegovu kralježnicu onako kako ona stoji kod zdravih ljudi. On je imao četiri operacije na kralježnici. Kad radite onu prvu, onda to radite u nekakvim anatomskim okolnostima, tkiva su sačuvana, imate dobre orijentire. Svaka iduća operacije je teža jer su promijenjene okolnosti - dodao je doktor Rotim.

'Prohodao je kod nas'

Pacijetnu su postavili implantate između kralježaka i stabilizacijskih šipki.

- Nakon 24 sata uklonjene su mu drenaže i već je bio na nogama. Na početku uz pomoć fizioterapeuta, a već treći dan je napravio prve samostalne korake što je bio jako dobar rezultat obzirom da protekle dvije godine nije uopće ustao iz kolica - rekao je doc.dr.sc. Tomislav Sajko, dr. med.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag