Obavijesti

News

Komentari 96

Svi su ga se bojali: Sačekao je i hladnokrvno ubio oca 2 djece...

Svi su ga se bojali: Sačekao je i hladnokrvno  ubio oca 2 djece...
8

Vinko Petek je maltretirao suprugu Vladimira Lakičevića. On ga je upozorio da to ne radi. Vinko mu je zaprijetio. Danima je vrebao da izvrši prijetnju. Izvukao je pištolj i zapucao

VIDEO

Još ćeš ti mene vidjeti, zaprijetio je Vinko Petek (74) Vladimiru Lakičeviću (54). Prijetnju je, nažalost, ostvario. U utorak oko 19 sati Vinko je na ulazu u neboder u riječkoj Ulici Rastočine 4 dočekao Vladimira i u njega ispucao nekoliko metaka.
Krvavog i s teškim ozljedama Hitna pomoć odvezla ga je u bolnicu. Nažalost, ozljede su bile preteške. Preminuo je.

- Nešto ovakvo se i moglo očekivati od susjeda Vinka. Uvijek je bio svadljiv i namrgođen te se po ponašanju isticao kao netko kome je potrebna stručna pomoć - suglasni su jučer bili stanari riječkog nebodera oko problematičnog susjeda. 

Iako nitko od njih još ne zna točan razlog ubojstva, mnogi sumnjaju da se on krije u Petekovu neprimjerenom i vrlo učestalom dobacivanju susjedama u neboderu koji je inače sagrađen za vojna lica.



- On je često znao našim ženama iz ulaza dobacivati ružne komentare u prolazu, mnoge su se zbog toga požalile muževima, pa tako i Vladimirova supruga. Vlado je potom Vinka lijepo zamolio da to više ne radi, a ovaj ga je opsovao i zaprijetio mu - rekao nam je prijatelj ubijenog poduzetnika i oca dvoje malodobne djece.

Osim stanovnika nebodera, stanari su nam povjerili da je ipak najviše trpjela ubojičina supruga, koju je zlostavljao.

I njegova supruga se žalila

- Nebrojeno puta je prijetio nesretnici, a ona je kroz zadnjih nekoliko godina od lijepe, jake žene zbog stresa smršavjela do neprepoznatljivosti. Bili su pred rastavom braka i često se znala požaliti da je nasilan prema njoj, da je fizički i psihički maltretira te da joj prijeti - rekla nam je susjeda, koja je dobro upoznata s obiteljskom situacijom Petekovih.

Dodaje i da se ubojičina supruga žalila da su već tri puta išli na sudske rasprave, ali se nikako nisu mogli rastati iz, kako je rekla, financijskih razloga i raspodjele imovine. Inače, njihova odrasla djeca završila su medicinske škole i rade u Švicarskoj, otkuda su im često znali slati novac i pomagati im. Dok razgovaramo, bliska prijateljica Petekovih čudi se kako ubojici odavno nisu oduzeli oružje.

Otkad je Vladimir ubijen ne spavaju. Iako nitko od njih ništa nije vidio, pokušavali su se prisjetiti što više detalja tog kasnog popodneva. Vidno potreseni i uzrujani ispričali su nam kako su u trenutku ubojstva začuli tek nekoliko pucnjeva za koje su mislili da su obične petarde.



Vladimir je živio na 11., a ubojica na 13. katu. Navodno je, kažu susjedi, ubojica s balkona svojega stana ugledao žrtvu kako dolazi u zgradu. Spustio se u predvorje i prvo ga verbalno napao, a nešto kasnije i hladnokrvno ubio.

- Pucnjevi su bili glasni i, vjerujte mi, odmah sam pomislila da se radi o pucnjevima iz oružja te da oni dolaze iz obližnje streljane. Ovo je prestrašno, što se to počelo događati oko nas? Još sam u nevjerici - rekla nam je stanarka sa sedmog kata.

Dok gotovo svi od reda imaju zamjerke na ubojicu, pokojnog Vladimira ne prestaju hvaliti. Bio je, kažu, oličenje brižnog supruga, oca, ali i susjeda.



- Divan čovjek. Miran, pristojan, ljubazan, vrijedan, uvijek spreman pomoći svojem susjedu, ali i zastati te popričati s nama. Strašno je da se tako nešto dogodilo jednom takvom čovjeku i njegovoj obitelji. Ali tragedija je i u tome što društvo stalno okreće glavu kad se radi o problematičnim osobama, poput ubojice (inače bivše vojno lice JNA za kojeg je bilo očito da mu treba pomoć i da nije netko tko bi trebao imati oružje). Nitko se neće miješati i onda se desi ovako nešto - u nevjerici mašu glavama ožalošćeni stanari zgrade, koji su u srijedu u predvorju objesili papirić s riječima sućuti.

Zanijemila od šoka

Shrvana supruga, inače odvjetnica, od šoka nije mogla razgovarati. Maloljetna kći sa stricem lica podbuhla od plača zamolila je za razumijevanje i mir.

Iz Županijskog državnog odvjetništva i policije doznajemo da je tijekom petka osumnjičeni bio na ispitivanju cijeli dan.

- Kriminalističku istragu nastavljamo i dalje, a čim bude gotova, bit će priveden - doznajemo iz PU Primorsko-goranske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...