Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svi su potreseni: Primoštenski kraj oplakuje smrt vatrogasca

None Foto: Pixsell/Facebook

Duje Furčić, 30-godišnji zapovjednik DVD-a Primošten poginuo je u četvrtak na Jadranskoj magistrali u Rogoznici. Vozio je motocikl, a vozač kamiona mu je oduzeo prednost...

U sudaru s kamionom na Jadranskoj magistrali u Rogoznici u četvrtak je oko 10.30 sati poginuo motociklist Duje Furčić, 30-godišnji zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Primošten.

Policija je očevidom utvrdila da je nesreću skrivio 45-godišnji vozač kamiona Man šibenskih registracijskih oznaka, koji je skretanjem ulijevo oduzeo prednost prolaska motociklu Honda zagrebačkih tablica kojim je iz suprotnog smjera dolazio Furčić.

Smrt mladog vatrogasca potresla je čitav primoštenski kraj, kao i cijelu vatrogasnu zajednicu.

- Ja sam u vatrogascima od 2008. godine, a on je bio puno ranije, bar deset ili čak 15 godina. Vatrogastvo mu je bilo sve. Ništa mu nije bilo u životu važnije od vatrogasne sirene - rekao nam je predsjednik DVD-a Primošten Josip Jadrijević.

U DVD stižu telegrami sućuti iz čitave Hrvatske. Uz obitelj je ovom nesrećom najviše izgubila vatrogasna zajednica. Nije bio oženjen i živio je za DVD.

- Bio je zapovjednik, voditelj vatrogasnih intervencija, pokretač svih akcija i događanja, u gašenju požara kao i izvan posla. Bio je čovjek odlučnosti, iskustva i znanja, uvijek spreman prvi skočiti u okršaj ili pomoć prijatelju. U nevjerici smo i očekujemo da dođe i povede nas u novu akciju - kaže Jadrijević.

DVD Šibenik: 'Srest ćemo se opet...'

Na Facebooku se oglasio i DVD Šibenik.

- Kao da je bilo jučer, kao da smo jučer bili na terenu, zvuči nestvarno da se ubuduće nećemo viđat, da nećemo "bacit" koju naprtnjaču, da se nećeš javit kako izlaziš, da se nećemo vidit na druženju.. Spašava si ljude, imovinu, sudjelova si u intervencijama da in broja nema, sad si oša na neko drugo misto, na nekom drugom mistu su potribni anđeli, ali prijatelju srest ćemo se, srest ćemo se mi opet na nekom drugom "Jelinku" i nekoj drugoj "Benkovačkoj" i kamen će nam opet bit najmekši kušin. Počivaj u miru Božjem  - stoji u objavi DVD-a Šibenik.

Komentari (144)
  • motoristi trebaju dodatno paziti, hebeš prednost ako si slabiji, ja kada sam u autu znam da su autobusi i kamioni jači od mene i kraj njih nikada nemam prednost.

    30. 9. 2016,   16:01
  • Samo malo više pažnje i vozačke kulture i mnogo života bi bilo spašeno..

    30. 9. 2016,   15:12
  • motori se mogu vozit donekle po austriji,danskoj i tako nekim sličnim zemljama di ima nešto vozačke kulture i di ljudi polažu vozački u normalnim auto školama a ne tu kod nas gdje svaka šuša prođe iz prve.. di ćeš tu kod nas tolko bahatih seronja po cesti,izletava,ne poštuje propise,ne pali žmigavce,okreće se preko duple pune crte,ostavlja auto na sred ceste i ode u kladionicu,nalije se alkohola pa na cestu itd.. da ne nabrajam mogao bi do sutra..

    30. 9. 2016,   15:26